måndag 28 februari 2011

Bloggbesökare

Det görs ständig statistik över besöken här på bloggen. Brukar lite kolla upp hur många som tittar in men det som intresserar mig mest är varifrån besökarna är. Största delen kommer så klart från Finland men har oxå läsare från Sverige, USA, Norge, Storbritannien, Belgien, Tyskland, Frankrike, Åland, Kanada, Danmark, Litauen & Indien!

Vore himla skoj om ni lämnade era fotavtryck här på bloggen!

söndag 27 februari 2011

Dagens bild - En gammal bild på dig själv


Hittade den här fotot bland mina gömmor. Nu är jag inte säker på när det här fotot är taget men tippar på att jag är drygt 6 år gammal, för på kortet taget på ettan ser jag nämligen nästan likadan ut. Om jag jämför med tidigare dagisfoton på mig, så har jag helt klart de snyggaste plaggen på mig här.

lördag 26 februari 2011

Dagens bild - En bild på en konstig tid i ditt liv

Det här var ett svårt tema. Tycker inte jag varit med om konstiga saker än mindre någon konstig tid dvs ingen rivig tonårsperiod med svarta kläder eller punkfrisyr eller liknande.

Men de som varit gravida håller nog med om att graviditeten är en minst konstig, märklig men samtidigt underbar upplevelse. Tiden från det att man plussat, då man fått känna de första rörelser, hur babyn hickar, se hur magen växer, uppleva värsta tänkbara humörsvängarna fram till förlossningen är trots dess märklighet det bästa jag varit med om.

Bjuder på min enorma mage,
plåtad någon vecka innan Aaron föddes.




Lägger med ett foto på hyresgästen,
som pga vattenskador vräktes 24.9.2009.



fredag 25 februari 2011

Dagens bild - En bild på någon i din familj

Foton på barnen har jag ju lagt upp tidigare och Markus finns i kanten till vänster & kommer nog att dyka upp i ett senare skede, så tänkte att ett foto på ett av våra husdjur skulle passa det här temat.

Vi trodde på hösten att vi förlorat en av våra familjemedlemmar. Enligt en av katterna var vi borta en dag för länge vid midsommar & den valde då att sticka. Vi var inte överraskade eftersom den gjorde precis samma sak året innan. Då kom den hem någon vecka innan Aaron föddes i september. När september blev oktober hade vi gett upp hoppet & bokat oss en ny musjägare. Men när surret av älgflugor byttes ut mot gevärskott, efter fyra månader lång semester, så kom vår Agnes tillbaka.


torsdag 24 februari 2011

Dagens bild - En bild på dig själv


Blev till att rota igenom hela bildarkivet i jakt på en någorlunda vettig bild på mig själv. Har för tillfället akut sol- & sommarbrist, så vad passar inte bättre än en solig sommarbild från Grekland. I juni 2005 besökte jag Rhodos tillsammans med lagkompisen Laura innan vi faktiskt bägge samma höst, samma kväll råkade på våra käraste. Ju mer jag ser på bilden, desto mera längtar jag till sommaren, solen & värmen...

onsdag 23 februari 2011

Dagens bild - Någon du umgås väldigt mycket med

Dax för första bilden. Tyckte det var svårt att komma på någon men efter lite funderande så var det ganska självklart. En person jag umgås en hel del med är min mamma.



Förutom att vi sitter jämsides på jobb, så ses vi mycket annars oxå. Har ju varit tvungen att fråga lov till att lägga ut henne på bloggen. Hoppas att hon godkänner bilden. Tog den sommaren 2007 då vi gjorde en tur med m/s Eivor till bl.a. Jurmo & Utö.

Nya vindar!

De som har följt med Markus status på Facebook vet att han den senaste tiden aktivt sökt nytt jobb & att han i veckan var på arbetsintervju. En glad & lite chockad sambo ringde mig nyss & meddelade att han nu är teknisk försäljare på Wurth!


Det kommer att medföra en del förändringar i vår vardag men jag är så glad, så glad!

tisdag 22 februari 2011

Dagens bild

Hittade följande grej i en av bloggarna som jag aktivt följer. Tyckte det verkade så himla skoj så tänker försöka genomföra detsamma. Det går ut på att under kommande 30 dagar lägga ut Dagens bild enligt följande:

---------------------------------------------------------------------

1:a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2:a bilden: En bild på dig själv.
3:e bilden: En bild på någon i din familj.
4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5:e bilden: En gammal bild på dig själv.
6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8:e bilden: En person som du saknar.
9:e bilden: Någon i din släkt.
10:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11:e bilden: En person du kan berätta allt för.
12:e bilden: En bild på din vardag.
13:e bilden: Du och någon klasskompis.
14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15:e bilden: En person som du vill vara med.
16:e bilden: En bild på dig själv.
17:e bilden: En ovanlig bild.
18:e bilden: En bild på din fritid.
19:e bilden: En person som är snygg.
20:e bilden: En bild på dina närmaste.
21:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22:e bilden: En bild på en tid du saknar.
23:e bilden: En bild från i somras.
24:e bilden: En bild som gör dig glad.
25:e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26:e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27:e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28:e bilden: En tokig bild.
29:e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30:e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

---------------------------------------------------------------------

Får se om jag har foton på lager eller om jag får springa runt som värsta paparazzi.

lördag 19 februari 2011

Min lilla soffpotatis




Fyndade en använd IKEA-stol åt barnen på nätet.
Meningen var att Freja skulle använda den men fort har Aaron tagit över den.



Freja besökte frissan idag med Markus.
På fotot ovan ser ni hur vildvuxen hennes lugg såg ut.
Nu är det mycket städigare.
Tack till Marie, som gjorde ett himla bra jobb!


Lördag i Nystad

För några timmar sedan kom jag hem från Nystad. Tror jag besökt Nystad två ggr tidigare & av samma orsak som idag, nämligen innebandyturnering. Kändes som bilplågeri när jag startade ferrarin i morse i -23 grader (-28 lär det ha varit på malmen) & styrde nosen mot city. Trots seg motor, tröga växlar & igenfrusna fönster hittade vi fram till det mest konstiga idrottshus. I plåtlådan fanns ett gym samt en tennisplan. Invid tennisplanen hade de klämt in en innebandyrink. Mystisk plats. Men för första gången kammade vi hem dubbla vinster och 4 poäng! Gjorde inga mål den här gången men passade ett. Två super roliga men otroligt tunga matcher. Efter tortillamåltiden som Markus fixat, ska det bli riktigt skönt att krypa ner i soffan, kolla på nå bra program & bara mysa.

Har projekt Huuto på gång oxå. Lade in tre klädpaket, ett leksakspaket & en blöjroskis till salu i veckan. Uppladdningen av bilderna på kläderna tog tre kvällar, har så himla mycket plagg i paketen. Spännande att följa med hur "auktionen" framskrider, hur många som bjuder osv.

Ser fram emot morgondagen. Ska bli skönt med en ledig söndag utan program. Markus nämnde nånting om en promenad. Får se om han är lika ivrig på idén imorgon. Hoppas oxå att pappa min & hans sambo har tid för ett besök imorgon. Tycker att barnen efter en paus på tre veckor, ska få träffa dem igen. Vill oxå höra allt om deras resa till Sydafrika. Å se foton förstås, en massa foton!

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag


En vän är den som vet allt om dig
och ändå tycker om dig.


Glad vändag!

söndag 13 februari 2011

Intensiv helg

Söndagen börjar lida mot sitt slut & jag är trött. Trött pga allt för lite sömn förra natten & tröttare pga begynnande flunssa. Vet inte om det är någon ny virusinfektion jag har eller någon följdsjukdom på föregående sjuka. Önskar inget annat än att få bli frisk.

I helgen ordnade vi med tävlingslaget vändans till tonerna av Susann Sonntag´s. Började egentligen förberedelserna redan på fredag med bak hos Camilla. Fortsatte sedan på lördagmorgon med resten av maten & dukandet. Höll mig mest till salarbetet, köksidan är inte riktigt min grej, låter istället de som kan kocka hålla till där. Stack iväg på ett kvällspass, för att komma tibax då festen var i full gång. Humöret var på topp, musiken var super & alla verkade stortrivas! Lyckat på alla vis. Flera minuter blev hastigt timmar & när jag smög in genom ytterdörren ca 2.30, visste jag att söndagen kommer att bli tuff. Fyra timmar sömn, en hastig uppiggande dusch & ut i kölden mot ferrarin för att köra mot jobb.

Dansen var ingenting mot två tuffa pass på mottagningen. Många patienter, mycket samtal bakom. Tror det här var början på en jobbig period på hälsocentralen. I byn härjar nämligen alla tänkbara sjukor som influensa, vanlig flunssa, magsjuka, angina, osv, osv... I veckan var det tyst då alla låg till sängs med begynnande symptom & hög feber men nu mot slutet av veckan då febern ännu kanske hänger med, då man hostar lungorna aviga & barnen bara gnäller, så förstår jag att man tar kontakt.

Nu hoppas jag att mitt urusla mående beror på sömnbrist & att jag är pigg & kry imorgon. Känner att jag inte har möjlighet att bli hemma imorgon, vi är så få på jobb hela veckan. I magsjuka far man nog ingenstans men lite stegring skadar väl inte.

Tack till alla som understödde oss & gjorde gårdagens vändans lyckad på alla vis!

tisdag 8 februari 2011

Hälsningar från ett vårigt Stockholm

som säkert ligger snötäckt igen efter nattens snöfall.

Det var två bambi-lika ben som höll upp min slitna kropp på fredagen. Var ju tvungen att släpa iväg mig på jobb trots den krassliga formen. Men vad gör man inte för att få åka iväg på kryssning, en kryssning som man väntat på & planerat länge.

Så hur gick resan? Nå, den går att beskriva i en mening nog. En del idkar shopping på Åhléns medan andra tillbringar dagen på deras toaletter.
Njae, så illa var det väl inte men det goda sällskapet & den goda maten kompenserade nog min oroliga mage :D Billigare blev det oxå eftersom mat inte sjönk i stora mängder samt att shopping från toalett kan vara lite knepigt...

torsdag 3 februari 2011

Helgen som gick

I helgen hade vi turnering igen. Natten innan fick jag sova otroliga 9 timmar ostört, så det var en taggad Johanna som åkte iväg för att spela. Första matchen hade vi mot USB från Nystad. En match vi borde ha vunnit men gick & förlora 3-1. Andra matchen mot Åbo-laget FBC Blue River gick sen igen super bra & vi kammande hem en vinst på 13-1. Gjorde visst 3+3 i den matchen :)

Efter turneringen styrde vi bilarna mot Airisto & kannibalgrytorna. Efter några timmar av bad blev det lite snack, käk & sprit. För en del lite mindre, för andra mera... Skrålade oss hesa på karaoke & förlorade spelbrickor i poker. Blev kanske fyra timmar sömn den natten. Det var en trött mamma som sökte sig hemåt på söndagmorgon, en trött mamma som fick gå den sista biten då vägen snöat igen. Vad gör man inte för att få träffa barnen efter 24 timmar på vift...

Fick ett mail senare på söndagkväll. Vår tränare hade lovat att skriva av sig lite, om oss enskilda spelare. Tyckte jag var rätt så mottaglig för kritik just denna söndag, så hade gett henne lov att göra det. Det hon skrev, både gott & ont, värmde. Vad hon skrev vill jag hålla för mig själv men fick tre ord skrivet till svar: Saknar ord. Tack.

onsdag 2 februari 2011

Kryssning i helgen eller inte...?

Fick lämna jobbet tidigare igår då rent ut sagt mådde pyton. Värsta graviditetsillamåendet på morgon som småningom övergick till värk i samtliga kroppsdelar. Min mjuka arbetsstol kändes som värsta kyrkobänken & fick ingenting till stånd. Blev lite småsur då termometern visade en temperatur på 36.7, vilket skämt alltså! Nå, väl hemma hade jag 38.6 & sängen kom att bli mitt hem för ett dygn framöver.

Ett & halvt dygn senare, i skrivandets stund är de värsta febertopparna på över 39 grader ett minne blott, hoppas jag. Istället får jag titt som tätt sitta på tuppen.


Vad är det för sjuka som invaderat min kropp?

På fredag är det meningen att åka iväg på kryssning med ett annat par, UTAN barn. Om febern släppt helt & hållet imorgon, om magkramperna minskat (jo, kan leva med lite plågor), så åker vi nog.