lördag 30 april 2011

Glada Vappen! Hauskaa vappua!

Men vad heter det på andra språk som t.ex. engelska...?!

Har aldrig varit en Vappen-människa. Med Vappen-människa menar jag att gräva fram studentmössan ur skåpet, dricka mängder av mjöd & äta magen mätt på struvor och duka fram värsta brunchen på en filt i parken. Visst, det låter skoj men det är absolut inget jag MÅSTE få göra.

Hade planerat gå på tivoli till Åbo med barnen idag på dagen men då himlen öppnade sig & ner föll både regndroppar & hagelkorn, så skippade vi det. Blev istället champagne & jordgubbar samt räkor & tilltugg nere på Ersta villa. Inte illa det heller :)

Markus hade annars inte glömt bort min födelsedag. Han kom hem med en chokladplatta & en vacker, rosa gerbera på eftermiddagen. Berättade samtidigt att gåvan är beställd, levereras i ett senare skede. Vad han beställt är fortfarande öppet. Väntar med spänning.


Gerbera-gåvan


Cykelkärran har by the way anlänt Åbo, så på måndag kommer den säkert hem :)

Dagens bild - Någon/några som du alltid har roligt med

Brudar, ni är bäst!

tisdag 26 april 2011

Dagens bild - En person som alltid gör dig glad

Är nog inte bara en utan två.


Fröken Freja på väg på fest.



Lill-Aaron har hittat Frejas stetoskop.

32 år

fyller jag idag, en bit över 30 men långt ifrån 40.
I skrivandets stund har sambo min inte gratulerat mig men det kommer väl... ;)

Firade med kafferep igår redan pga dagens kvällstur. Fixade till två pajer, som överraskande nog var super goda. Det blev en paj med blåbär, lime & vitchoklad och en annan med räkor & mögelost.

Fick en hel del trevliga grejer. Pappa min ger mig alltid lite pengar, för han vet aldrig vad han ska köpa. Av mamma fick jag supertjusig, lila kylkorg med matchande termos.


Kolla termosen med muggar i bägge ändar!

Av syster & bror med familjer fick jag ett presentkort till IKEA.



Väntar på att Markus ska komma hem. Har barnen hemma eftersom Freja inte mådde så bra i morse & vi fick skippa dagmamman. Tog inte länge innan hon spydde ner vardagsrumsgolvet. Oklart om det beror på antibiotikakuren hon fick igår eller om det handlar om magsjuka.

32-års krisen jag har, fick mig igår att beställa en cykelkärra från Holland. Efter en massa funderande mellan billigaste Biltema-kärran till dyraste vrålåket, så blev det en Croozer kid for 2:


Croozern är en kombinerad promenad-, cykel- & joggingvagn med en max last på 45 kg. De är mycket mera än många ekonomivagnar har & det var det som påverkade valet. Bara barnen inte sväller så himla fort, så ska vi kunna använda den här oxå nästa sommar :) Syftet med vagnen är jag ska få lite motion samt att vi ska kunna förflytta oss de korta sträckorna t.ex. till stranden med cykel istället. Onödigt att starta bilen för sånt. Får se hur det går. Nu väntar jag i alla fall postpaket :) Håller tummarna för att den hinner hit redan den här veckan!

måndag 18 april 2011

Tiden får visa

vart gårdagens valresultat kommer att föra oss.

Skrev ett inlägg på Facebook igår, ett inlägg som i skrivandets stund har fått ta del av 68 kommentarer. En del kommentarer var kanske inte riktigt sådana som jag väntat mig.

Här kommer några plock ur tråden:

Ei ole mitään hyötyä kenellekään, varsinkaan suomenruotsista,
joka ei ole edes oikeaa ruotsinkieltä
.

Jag visste inte att finlandssvenskan inte är svenska. Det var något helt nytt för mig.

RKP:tä äänestetään vaan sen takia että puhutaan samaa kieltä.

Där håller jag faktiskt med och efter gårdagens val känner jag att vi finlandssvenskar måste hålla ihop, stå på oss ännu mera än någonsin.

Aivan kuin suomalaisuus olisi joku häpeä?

Jag är stolt över mitt finska medborgarskap, stolt över att vara finlandssvensk men jag skäms faktiskt lite över det omdiskuterade partiets ideal, ett ideal som är långt ifrån det jag lever för.

Det som skrämmer mig & många andra är att det plötsligt är att okej att hoppa på folk, speciellt oss finlandssvenskar. Oroväckande att också resten av Europa reagerat så starkt på valresultatet.

Jag hoppas verkligen inte att det är dit vi är på väg, att det här valet kommer att vara början på något för mig helt overkligt. De må göra vad de vill med det svenska språket i skolorna men när man fryser ut människor pga ras, färg, språk då har det gått för långt.

PS-anhängare Helena skriver in sin blogg:
Mielestäni on kuvottavaa lähteä halveksimaan ihmistä poliittisen kannan vuoksi.

Varför trycker de då ner oss?

Ju mera jag tänker på saken, ju mera ledsen blir jag...

tisdag 12 april 2011

Terassprojekt

Pappa min kikade in ikväll för att diskutera terassprojektet som blev på hälft i höstas. Terassen saknar fortfarande räcke, trappor ner från terassen skulle heller inte vara helt fel.

Har funderat på en massa olika alternativ. Hade helst fixat likadant räcke som pappa har på stugan här nere men pga hög fallhöjd i ena ändan av terassen, så var inte det ett alternativ:



Vi behöver ett räcke som håller barnen uppe på terassen, inte ett sådant när de kan krypa igenom & slå sig gul & blå. Så det lutar mot ett vanligt räcke i stil med:





Hade först tänkt att låta bli och måla räcket men nu när jag ser sista bilden här, så kanske det inte ser så tokigt ut heller med mörka stolpar & vita bräden däremellan.

måndag 11 april 2011

Lugn kväll på måndagsjouren

Efter kvällstur så behöver jag alltid lite tid att varva ner & koppla bort det som hänt under kvällen. Trots att vi idag hade lugnt på jouren, så går det helt enkelt inte att bara krypa ner under täcket & sova. Visst kan jag lägga mig där men det blir ändå ingen sömn på en god stund. Ännu värre är det ju förstås om kvällen varit hektisk, då kan det ta timmar innan man får tag i sömnen.

Se vad man hittar när man googlar lite ;)

Så nu sitter jag här ensam med bärbara i famnen i vardagsrummet. Barnen sover. Markus har tydligen tidig väckning imorgon bitti, så även han snarkar. Jag skrollar på Facebook, läser igenom bloggarna jag följer, kollar mailen, kikar på morgondagens & kommande veckans väder, dvs det där obligatoriska :)

Innan jobb idag var jag & hälsade på en väninna, som för tre veckor sedan fick en liten tös. Å jo, kan erkänna att jag blev lite babysjuk för nog är de ju så söta & goa. Doftar ljuvligt gör de oxå.

Konstaterade idag att jag om två veckor blir ett år äldre! Ett år närmare 40 år...
Det blev ett ganska onödigt inlägg men skrivandet gjorde mig trött & det var ju dit jag ville komma. Bäst att gå & lägga sig så att man hinner sova några timmar skönhetssömn.

lördag 9 april 2011

Dagens bild - En bild som gör dig glad

Omöjligt att bara välja en bild, så det blir en serie med bilder från vår årliga skärgårdsutflykt med Frejas gudfar. De här fotona är från sommaren 2009.






Det unika med den här utflykten är att jag för första gången i mitt liv såg sälar! Nu pratar vi inte om sälar på zoo utan sälar i vår skärgård...






Jo, jag vet, jag längtar till sommaren. 7 veckor arbete ännu, sen börjar sommarlovet :D

tisdag 5 april 2011

Ny familjemedlem

Hon heter Mazda & är en liten, pigg flicksnärta. Fyller 7 år i sommar. Gillar henne skarpt :) Vrrroooom, säger hon mest.


Dagens bild - En bild från i somras

Det här fotot får en verkligen att längta till sommaren:


Vårtecken


En modig, liten nyckelpiga på promenad.

Bilbyte igen?

Jo, faktiskt. Vi har kommit fram att en dieseldriven bil är för dyr för oss. Vi kör inte tillräckligt mycket för att det skulle löna sig. Dieselskatten är ju ändå rätt så saftig. Så bara Markus slutat jobbet så styr vi Saaben mot Kånala för att kolla på en bil. I skrivandets stund lutar det nog mot byte men får se hur bilen är i verkligheten. Vi har ju bara sett den på bild & lyssnat på försäljarsnack i telefon.

Gillar vårt beslut om bilbyte, för när & om Markus får arbetsbil så kommer den här bilen att bli min. Har aldrig gillat Saaben, är mera vän av mindre bilar som min egen Fiat. Men ifall vi tar den här bilen, så kan jag nog gå med på att sälja min bil...

Makka Pakka

är Aarons bästa vän. Makka Pakka är en figur från barnprogrammet Drömmarnas trädgård. Programmet påminner kanske mycket om Teletubbies, som ju var så himla populärt för x antal år sedan. Markus gillar varken Drömmarnas trädgård eller Teletubbies men har nog fått ge med sig iom Aarons kärlek till kramdjuret. Makka Pakka är nämligen med överallt just nu & hela tiden. Det ska pussas, kramas & gosas med den, ibland måste vi oxå ge kramdjuret lite kärlek. Sött, tycker jag.



Stolt liten Aaron med sin Makka Pakka



Makkis i närbild

måndag 4 april 2011

Dagens bild - En bild på en tid du saknar

Ung & fräsch, nykär & barnfri...

Nu ska ni inte tro att jag inte älskar mina barn. Det gör jag, över allt annat på den här jorden. De är det bästa som hänt mig. Men ibland önskar jag att jag var 25 år igen. Bo ensam, göra precis vad som passar mig eller låta det vänta till morgondagen. Åka vart jag vill, dit jag vill. Fast fort skulle jag sakna Markus & barnen, det gör jag ju redan efter någon natt borta från dem...