måndag 30 maj 2011

Inlägget som försvann har hittat hem tillbaka

Idag har bloggen krånglat igen. Verkar som att när bloggen krånglar, så händer konstiga saker. Nu har nämligen inlägget, som spårlöst försvann för någon vecka sedan, plötsligt hittat hem igen. Mystiskt...

Trappor & räck

I förra veckan störde regnet trapp- & räckarbetet. I morse trodde jag oxå att ovädret skulle sätta käppar i hjulen för oss men prick kl 10 sprack molntäcket upp & strax därefter stod pappa min på trappan. Bara för Markus att dra på sig arbetskläderna, gå ut & börja såga, spika, skruva osv.
Trappräcket Markus grejar med vid huvudingången.


Pappa fixar samtidigt trappan vid terassen.


En bild på den färdiga trappan i ena ändan på terassen.

Det blir nog så bra, så bra, bara det blir färdigt :) Låg redan i förra veckan & njöt med en bok i solstolen på terassen. Vet ni annars, min semester började idag. Å hade det inte varit för den hemska blåsten, så hade ju vädret varit perfekt. Blev minst lika glad & öppen som maskrosorna blev då solen kom fram efter morgonen skurar!

Vi tog guld!

Den intensiva träningen gav resultat. Alla kvällar & många timmar borta från barnen var inte helt förgäves i alla fall. I lördags visade vi igen i vilket skåp pokalen ska stå, som Peter Juslin uttryckte sig på Facebook.


Vi kammade hem guldet med god marginal. Hade en super tid på 2.18 som låg väldigt nära våra träningstider. Det har aldrig hänt tidigare att vi under en tävling lyckats prestera så här bra, trots tidigare medaljer. Tvåan gjorde sitt utförande på 2.35 vilket ju var en bit från vår tid.


Förutom alla gratulationer vi fick så värmde en av domarnas ord mest. Att få höra att vårt utförande var en fröjd för ögat, en njutning då det gick så fint, löpte så smidigt, osv, var väldigt roligt. Men nog ska ju 10 år av träning & tävling synas, tycker man!

Så stort grattis åt oss!
Tack till Marika, Camilla, Maria & syrran! F*n, vad vi var bra!


Tack till Sanna för psyk snacket inför utförandet! Tack till Kimmen som tränat oss!
Å stort tack till vår hejarklack & alla andra som på något vis hjälpt oss :D

lördag 21 maj 2011

Middag ute i solen

Klarblå himmel. Svalor som cirklar. Början till sommarvärme.
En bukett med blommor som Freja hittat på gården. Kan det bli bättre?


Makaronilåda á la Markus blev det till middag och glass till efterrätt. Passligt med besök av glassbilen idag. Hann precis gå upp efter två lådor med glasspinnar innan maten var färdig.


Mat tackar ju aldrig Aaron nej till, inte glass heller.


Fick fråga om måtten på terassen i det tidigare inlägget. Var tvungen att skutta ut & ta ett kort till på platsen där bordet & stolarna står. Nu är vår terass delvis täckt av tak, därav bärande stolpar mitt i terassen. Avståndet mellan stolparna är 3 meter. Sitter där någon exakt vid stolparna, blir det nog inte mycket rum bakom för någon att gå. På bredaste stället, där också utemöblerna står, är det 5 meter brett. I tidigare inlägget ser man hur lång den är, dvs nästan hela husets längd. Sen beror det ju förstås på hur man vill ha bordet svängt. Det nuvarande möblemanget, som vi i tiderna köpte till vår lilla radhusplätt, så ser ju nog ganska så litet ut. Meningen är nog att köpa ett större bord för 8-10 personer.

En ordentlig invigning av terassen ska vi nog ha i sommar, Anna!

fredag 20 maj 2011

Snart är den färdig

Terassen vår. Pappa & Markus har idag fixat till det sista på räcket, nu återstår endast trapporna!

Huset plåtat då stolparna var på plats.
Markus lägger de sista plankorna i terassen.


Det tjusiga räcket på den ljuvliga terassen på en halvfärdig gård.


Men visst är det fint?!


Fixade till en hörna för barnen oxå med sandlåda & kök.

Nu är det bara att vänta på solen & värmen.
Hoppas vi kommer att få njuta av många fina dagar!

söndag 15 maj 2011

Arbetshelg bakom

Har jobbat i veckoslutet, kväll på fredag och morgontur både igår och idag. Rätt så okej arbetspass med jämn ström av patienter. Det var min sista hela helg på lång tid. Två veckor arbete framför mig, nio arbetsdagar & sen börjar min semester. Semester som i juli övergår i vårdledighet. Men har tagit en hel del med lördags- och söndagsturer i sommar, så att jag inte ska gå riktigt tomhänt.

Efter ett ruttet avslut på onsdagskvällen så ringde Markus mig på torsdag och meddelade ännu tråkigare besked, nämligen att han inte får fortsätta på Würth mera. Orsaken är för honom ännu oklar, de vill och får tydligen inte enl lag berätta varför. Konstigt, tycker jag. Aktivt söker han nu efter något annat jobb och jag håller tummarna för att det ska nappa snart. Mycket finns ju att göra på huset men det arbetet ger oss inte mera klirr i kassan...

Såg i veckan att vi har cirkus på besök i stan. När en kollega ringde och frågade om vi ville hänga med, så var svaret rätt så enkelt ;) Aaron fick bli hemma med Markus medan Freja och jag åkte iväg mot tältet. Tyckte deras öppningsnummer var minst sagt konstigt och funderade många ggr vad tusan jag betalat 30 € för men det blev bra och helt super bra för små flickor som Freja. Många av artisterna var unga och vi fick efter föreställningen reda på att det handlade om ett familjeföretag. Lyfter nog hatten för dem, inget lätt yrke de valt. Tack för en bra show, det gjorde ni bra :)

Tittar med ett öga på ishockeyfinal mellan Finland och Sverige. Finland jämnade nyss matchen till 1-1. Spännande värre! Endast en period kvar...

Imorgon kommer jag att tillägna dagen till mig :) Jag kallar dagen för Johannas dag. Barnen kommer att få fara till dagmamman och jag tänker ta en tur till IKEA och Mylly. Hoppas det blir en bra måndag!

Edit: Finland vann över Sverige med hela 6-1. Grattis till guldet, pojkar!

fredag 13 maj 2011

Ett inlägg försvunnet

Konstiga saker har börjat hända på bloggen. Har inte kunnat logga in på hela dagen & nu när jag äntligen kom in, så har ett inlägg försvunnit. Märkligt! Har någon varit in & rumsterat här utan min vetskap?

torsdag 12 maj 2011

Svårt att vara trött & sur...


efter en sömnlös natt då en liten Aaron-filur, i bara blöjan, drar en röd mössa över öronen & börjar gasa med sin Bobby-car omkring i vardagsrummet.


onsdag 11 maj 2011

Dagen som började så bra...

Jag vet att jag inte är perfekt men jag försöker mitt bästa i allt jag gör. Tydligen räcker inte det alltid till. Markus har ifrågasatt min plats i fackavdelningen flera gånger & sagt, då jag flera gånger varit stressad att jag kanske skulle ge uppgiften åt någon annan. Dagens möte gjorde inte precis det bättre.

Jag grät nästan hela vägen hem från mötet. Ingen kanske sa det rakt ut åt mig men när något man ordnat & fixat så helhjärtat får kritik som att det var allt för dyrt, att maten inte var bra, att vi åt vid fel tidpunkt, osv, så tar jag det personligt. Det var som en spark i magen efter alla trevliga & positiva kommentarer vid själva tillställningen. Det tog aldrig slut. Listan var lång. Punkt efter punkt, efter punkt...

Upphängd & nedsläppt. Så känner jag mig. Illamåendet jag kände då den starka känslan av otacksamhet spred sig i rummet, då kritik efter kritik träffade min trumhinnor, sitter ännu kvar. Tänkte på mina barn & ångrade bittert att jag valt att närvara. Varför sitter jag här? Varför går jag inte härifrån?

Jag är ingen robot. Jag är en småbarnsmamma som jobbar fulltid. Jag erkänner att jag kunde göra mera men efter en hel arbetsdag vid datorn kanske det inte lockar att fortsätta hemma. Jag kanske hellre tillbringar de få timmar det finns kvar av dagen med mina barn. Efter idag insåg jag att det är ingen skillnad hur mycket jag försöker. Jag räcker inte till, så är det bara.

Så varför fortsätta?

söndag 8 maj 2011

Morsdag

Det bästa med morsdagen är barnens presenter.
Fick i morse de finaste gåvorna hittills. Man blir så glad & rörd ;)


Freja hade valt att packa blomman i rosa papper & laga ett rött kort. På insidan hade hon skrivit sitt namn samt tecknat sig själv & mig.


Aaron har troligtvis med hjälp av dagmamman
kört med gul blomma & mintgrönt kort.


Glad morsdag åt alla!
Hoppas ni fått lika fina presenter som jag fått...

lördag 7 maj 2011

Akta er för huggormar!

Huggormarna har vaknat till ordentligt nu. Såg ju en orm i veckan & idag hämtade storjägaren Agnes hem en. För egen del är jag inte så rädd för ormar men vill inte att barnen ska bli bitna. Hoppas att katterna håller dem borta från vår gård, i alla fall hittills har vi inte sett en enda på tomten. Även den här huggormen var en god bit från oss.


Agnes vilar efter lyckad jakt.


Det som fanns kvar av huggormen när Agnes ätit färdigt.


Wagner slukade fort i sig resterna.

Kom ihåg att ormar är inget att leka, ormbett kräver vård.

torsdag 5 maj 2011

Hälge

tittade förbi.
Kan inte vara lätt att vara älg då man måste stå så där krokigt & bredbent för att komma åt något gott på marken.


Ridning

Vädret var super fint då vi besökte ridstallet i Pettiby. Solen värmde så skönt att en huggorm vågat sig ut på en promenad. Mindre trevligt då man står bredvid med fyra barn...
Utöver ormen var besöket lyckat. Flickorna fick ta några turer med Petteri-hästen. Aaron, däremot tyckte inte alls om honom men det handlade nog mest om rädsla.



Dagmamman hade packat med knäckebröd åt Petteri. Aaron ville så gärna ge bröd men när Petteris läppar slog ihop med en smäll började Aaron stortjuta. Skrämmande med fladdrande läppar :)


Freja hade inget emot att ge Petteri bröd. Klappade oxå honom bara hon fick chansen.




Bara Aaron lugnat sig lite vågade han oxå känna lite, just så mycket att jag fick ett foto ;)



Så medan Freja & de andra flickorna satt på hästryggen passade Aaron på att hälla i sig saft & tömma kexpaketet.

onsdag 4 maj 2011

Regn & rusk

Skönt med lite kisastudio då regnet faller ner på utsidan.



Ishockey-VM spelas som bäst & matchen drog just igång. Ikväll möter Finland Tjeckien. Fem minuter spelat & ställningen är fortfarande 0-0.

Fick samtal av min morbror/gudfar för en stund sedan. Imorgon tänker han sticka in på lite försenat födelsedagskalas. Glömde annars bort en present jag fick. Mormor tittade nämligen in på jobb med min gåva. Hon hämtade utöver ett supertjusigt, rött förkläde med vita prickar oxå:


Jordgubbsplantor!

I krukan finns två tidiga sorter & en sen sort så den borde ge jordgubbar hela sommaren. Nu håller vi tummar & tår för att jag inte ska ta livet av den. Sol får den hela, långa dagen på terassen så jag behöver bara komma ihåg att vattna den. Det ska jag väl ändå klara av!

Spännande match menar de som refererar matchen... 6 minuter kvar av första perioden & fortfarande inga mål. Snusar, snusar, snusar, säger Kaj Kunnas. Är lite seg efter gårdagens kvällsjour, så tror inte att jag kommer att orka se matchen till slut. Synd, för jag tycker om ishockey. Ser dessutom ut att bli en ruffig match med många utvisningar.

Ser ut att bli regn imorgon oxå :/ Dagmamman har planerat besöka ett ridstall med barnen imorgon, så hoppas det är uppehåll då i alla fall. Tänker hänga på & ta lite bilder men hoppas ju förstås lite att man skulle få skritta, trava eller galoppera lite ;)

Edit: Finland förlorade matchen 1-2 trots blodig strid. Svårt att vinna matchen från utvisningsbåset pojkar. Skärpning!