söndag 31 juli 2011

Grattis

Många som fyller år idag. Gratulerade en hel del på Facebook.
En saknades dock bland dem... Stort grattis till Benja som hade fyllt 35 år idag.

lördag 30 juli 2011

Medan mamma var i Köpenhamn

njöt resten av familjen av sommarvärmen på stugan.


De simmade...


... och fiskade!

måndag 25 juli 2011

Fästing

Visst är det roligt med sommar men fy tusan för alla småkryp som följer med på köpet. Är det hett har man svärmar av bromsar efter sig. Blir det fuktigare så trivs mygg och fästingar. Jag hatar fästingar, speciellt när de sitter på mina barn. Vid blöjbytet i morse hittade jag en fästing i Aarons knäveck. Avskyr dem så mycket, att jag mår illa vid blotta tanken av dem.


Bilden är lånad.

Oklart om fästingen kom med hem från Korpo eller om den hittat in med katterna. Fästingen kan ju traska omkring en tid i jakt på goda betesmarker, innan den till slut borrar in sig & börjar suga blod. Om man har otur så har det lilla krypet en liten gåva i utbyte i form av TBE eller borrelia. Falska lilla kräk. Ni borde utrotas. Finns det inget enkelt sätt att bli av med er?

lördag 23 juli 2011

Ingen vanlig lördag direkt

När man är på stugan utan TV & internet, så går stora händelser en lite förbi. Men när man öppnar radion eller råkar titta in på Facebook på telefonen, så finns de där. Orden, texten över att nånting har hänt. Vad är det som får en att göra något sånt där? Mina tankar är hos Norge...

Fredag blev lördag & öppnade ögonen till världens åskväder, det första för idag. Följande oväder körde vi igenom på väg mot Korpo. Då föll det träd på vägen & så tänkte bilen framför ta en tur ner i diket men parerade snyggt.

Höll på att missa hela kalaset i Korpo då Markus kom ihåg att det började vid sex. Så vi hade ingen brådska hem på förmiddagen i tron att vi hade all tid i världen att ta oss dit. Väl hemma kollade Markus mailen & meddelade att festen börjar kl 16! Barnen hastigt upp ur badet, fyllde deras magar med & kastade oss i bilen. Trots att det blev lite bråttom så konstaterade vi på vägen att vi bra hinner till treans färja över till Nagu. Trodde vi... 500 meter före färjfästet blir vi bakom en vit bil, som kör 40-50 km/h vilket gjorde att vi inte hann med färjan! Lite småförbannad gick jag fram till den vita bilen där ett ungt par sitter med huvudena i en karta över ringvägen & säger: Filen ni har bilen i är för dem med förkörsrätt. Tusen tack till er för att vi missade färjan!

Har hela veckan fått gråa hår över alla sommargäster på vägen som tydligen inte ser skyltarna över hastighetsbegränsningen eller kanske tycker att vår skärgård är så himla fin att de måste köra fram i snigelfart. Det intressanta är att de flesta sommargästerna verkar äga finaste vrålåken av märket Audi, BMW osv. Eftersom min Fiat har en gaspedal, så har nog biltillverkarna oxå utrustat dem med liknande.

På hemvägen från Korpo några 100 meter innan Nagufärjan blev vi igen bakom någon jubelidiot, som plötsligt började köra 20 km/h invid kiosken. Då gjorde jag nånting jag aldrig gjort förut. Färjan skulle gå om typ 1 sek, så drog förbi husbilen på förkörsrättfilen. En chockad Markus konstaterar att så där skulle han nog oxå ha gjort. Jag skrattar så mycket att jag nästan kissar på mig & bestämmer mig för att inte stiga ur bilen. Skäms ändå lite över det jag gjort men bara lite.

60-års kalaset var super roligt! Jubilaren hade satsat stort på god mat. Vädret var kanske inte så toppen i början men regnet blåste fort över & vi fick fira de sista timmarna innan hemfärden i solsken.

Imorgon väntar arbetspass igen, den här gången på bäddavdelningen.

måndag 18 juli 2011

Mina hjälpredor

Freja är Skytt. En bekant berättade för mig en gång att Skyttar behöver mycket sysselsättning & att de älskar att hjälpa till. Kanske det oxå hör till åldern men Freja (Aaron oxå) hjälper gärna mig med hushållssysslor som att tömma & fylla tvätt- & diskmaskinen, dammsuga samt som på bilden nedan, att mata katterna. Tidigare var jag alltid tvungen att stiga upp tidigare än önskat på morgon för att ge mat åt jamande missar men nu sköter Freja det.


Fröken vår har inte varit speciellt intresserad av docklekar tidigare. Aaron däremot har gärna kört omkring med barnvagnen iklädd bl.a. Frejas skor. Men nu har intresset ökat & hon sitter gärna & pysslar om Alma-dockan.



Skulle visa att nyare foto på lill-Aaron åt en arbetskompis & hittade inget nyare varken på bloggen eller facebook. Så här kommer nu ett pinfärskt foto på honom.

Aaron, 1 år 10 månader

söndag 17 juli 2011

Roxette


Tack Marie & Per för en underbar konsert!

Stämningen var på topp, publikmängden enorm, tog evigheter för att få nånting läskande men att kissa gick fort :) Formen kanske inte är den bästa idag men det beror inte på för mycket dryck utan för lite sömn. Svårt att snarka vidare då det står två sötnosar vid sängkanten & ber om att man ska stiga upp.

onsdag 13 juli 2011

Trots

Den senaste tiden har jag flera ggr funderat på om det var så fiffigt att skaffa barn så tätt in på varandra. Visst, jo, fördelarna är flera än nackdelarna men när man står mitt i en jobbig period, så får det en att fundera. Å när bägge barn har någon form av utvecklingskris på gång, så räcker tålamodet inte till. Dagarna skulle hellre kunna vara fyllda av skratt & lek än krigsföring & gråt.

Aaron börjar närma sig 2 år & Freja blir 4 år i december, vilket betyder att båda två har utvecklingsperiod på gång. Brukar plocka fram Trotsboken, då det känns som om ingenting fungerar.
Har läst den flera ggr redan. Har använt de flesta tipsen. Sökt tröst från den. Författarna skriver om trots och mognad:

Trots är nödvändigt och bra. Det leder till något positivt, det leder till mognad och utveckling.

Det är ett faktum att vi är mitt uppe i det. Hoppas bara att det blåser fort förbi, för bägge.

tisdag 12 juli 2011

Bio & teater

Pappa är snäll & låter oss låna hans modem. I fredag, när arbetsgivaren är schysst & överför lite cash på mitt konto, blir det modemköp.

Igår ringde systeryster & frågade om jag ville hänga med på Transformers. Då vi var & kollade på Piraterna från Karibien för några veckor sedan, visades trailern till Transformers. Blev en must see-film då. Så jag åkte med & bra var den! Bör absolut ses i 3D!

Transformers: Dark of the moon

Ikväll hade jag åter bokat program. Tog med Freja, mamma & mommo till Lillholmen för att kolla på årets sommarteater Det susar i säven av Teaterboulage.
Otroligt bra skådespel, rolig musik & fin utstyrsel! Roligt att de i år satsade på en familjepjäs, så att oxå Freja kunde följa med.

söndag 10 juli 2011

Nätkontakt

För tillfället har vi kontakt med nätet, om än bara för en timme. Vårt modem är skadat, fick en skräll av åskovädret som blåste förbi förra helgen. Åskan har troligtvis oxå förstört nätkortet i vår bordsdator. Muntert värre då man inte har så himla mycket extra fyrk.

Men ikväll är vi uppkopplade med min pappas modem. Cyklade efter det i testsyfte, för att kolla upp var problemet låg. Nu är det i alla fall bekräftat att modemet är paj, så nytt behövs. Morr!

En timme går fort. Markus vill surfa. Får blogga mera bara nya modemet hittat hem.