onsdag 31 augusti 2011

Inga ursäkter

Nu börjar jag ha allt som behövs för att ta en länk i byn. Prylbögen har från tidigare en handsfree till telefonen för att kunna springa utan lur i handen. Hon har dessutom köpt en fin Suunto t3d pulsklocka. Idag kom de, Asics-skorna hon väntat på:


I just love them!

Jag kan inte skylla på vädret längre. Jag kan varken skylla på dåliga kläder eller obehagliga älgflugor. Har absolut inga ursäkter mera till varför jag inte kan ta mig ut på en springtur, absolut inga.

tisdag 30 augusti 2011

Forneldarnas natt

firade vi på lördag. Går under namnet villaavslutning på andra ställen.
Vi tillbringade hela helgen ute på min mammas stuga.
På lördagen var vädret strålande med +25 grader och klarblå himmel.


Freja fick sina naglar målade i rutigt & randigt.


Havet kokade av sjökalvar (maneter) & Aaron älskade dem!


Kräftorna gillade han inte!


Naturen var full av svampar. Ätliga & oätliga.


Hela holmen kryllade av små grodor!

Säkert sista varma helgen på en lång tid. Barnen vågade sig i havet för lite plaskande.
Hösten är här, så är det bara men absolut inget fel med det.

Vattenlekar

Iklädda regnkläder & splitternya gummistövlar (kom på posten igår från Brandos) tog sig barnen an allt vatten som under gårdagen & natten samlats i diverse kärl på gården. Stövlarna fick godkänt av barnen.



Förvånansvärt bra blir bilderna med min simpla Sony Ericsson-lur. Har 3.2 pixels kamera & är även utrustad med blixt. Wow! Behövs inte nyaste modellerna till sånt.

måndag 29 augusti 2011

HopLop kanske?

Sista veckan av ledighet på gång. Det har utlovats regn hela dagen idag.
Borde jag överraska barnen med att besöka HopLop?
Frågan är kanske mera om jag klarar av ett besök där med en 2-åring och en 3.5-åring.

onsdag 24 augusti 2011

Sängprojekt del III

Sängen är monterad


& dottern är nöjd.


Fortsättning följer ännu. Återstår ännu att fixa skrivbordet & hyllorna.

Coola shades

Hittade skitbilliga brills i lokala S-market åt Freja igår. Hade de haft andra än rosafärgade så hade oxå Aaron fått ett par. Hela kvällen igår & längs åt dagen idag har han gått omkring med dem. Han har t.o.m. tittat på TV med dem.


3D-effekt kanske?

lördag 20 augusti 2011

Sängprojekt del II

Slipandet övergick i målandet. Tog igår kväll alla brädena ut på terassen. Kvällen var varm & det var riktigt skönt att sitta där ensam med penseln i handen. Flyttade in allting till natten iom att de lovat regn idag på morgonen.


I förmiddags var det bara att slänga ut allting igen & fortsätta. Nu är alla delar så gott som färdigmålade. Markus ska ännu måla några kanter på eftermiddagen. Ska själv på jobb om en timme. Kommer inte att hinna med något målande imorgon pga arbete, kalas & innebandy så bara barnen ger Markus lite arbetsro så kan jag plocka ihop sängen på måndag!



Hastigt klädbyte & iväg på jobb då...

torsdag 18 augusti 2011

Födelsedagspresent eller julklapp?

Fyndade en begagnad cykel åt Freja idag. En gul Tunturi Poni med några år på nacken. Den står nu parkerad i min mommos källare i väntan på december. Med hur ska vi göra? Ska hon få den till födelsedagen eller väntar vi till julafton några veckor senare?

tisdag 16 augusti 2011

Madrass & målfärg

Tog en tur till StKarins idag för lite inköp. Sängen är 90 cm bred & sådana madrasser hade vi inte på lager här hemma. Jysk hade rea, så blev besök där. Tycker inte att barnen behöver så bra madrasser, man blir bara besviken sen ifall de blir förstörda av diverse kroppsvätskor.

Sen styrde jag nosen mot RTV på andra sidan vägen. Har tidigare här fått bra service vid val av färg & så även den här gången. Kände att damen visste vad hon pratade om & vi gick igenom många olika lösningar. Beslutade mig för det här:

Färgen, som är lite gelaktig, lär vara lätt att måla med & lägga sig fint på ytan. Får se vad går för & om den passar sängen. Behöver dessutom några träpluggar & plast... Ja, vad heter det? Vi återkommer till dem.

Regnet har inte stoppat mig från att fortsätta slipa. Nu återstår endast de tre längsta plankorna, förutom skrivbordet & hyllan då. Dem kan jag ju fixa senare iom att de inte behövs för att sängen ska hålla ihop. Har lite planerat att Markus ska slipa brädena bara han kommit hem från arbetsintervjun. Ska nämligen själv iväg på en arbetskompis avskedsfest genast Markus återvänt. Om han hinner greja om dem ikväll, så kan jag börja måla imorgon!


Vad klockan går långsamt. Är så nyfiken på hur det gick för Markus tillika som jag vill iväg på partaj. Men han borde nog komma snart...

måndag 15 augusti 2011

Sängprojekt del I

Det är med darrande hand som jag skriver inlägget. Efter 1.5 h av slipande så känns det minsann i armen. Började med sandpapper men gick fort över till lilla slipmaskinen jag fick av Markus tidigare i år.


Köpte en begagnad halvloftsäng av syster. Sängen är träfärgad vilket inte alls passar i Frejas rum. Den som vet, säger att man måste slipa bort ev lack & rugga upp träytan innan man ger det ny färg. Bra grundarbete ger fint slutresultat heter det visst oxå.

Så ikväll har jag slipat, slipat & slipat. Markus hjälpte oxå till lite då armen min domnade bort. Kan stolt meddela att jag redan fixat över hälften av delarna.

Duktig är jag oxå som använder hörselskydd!


Extra bonus får jag säkert för min outfit. Dagens nyinköpta pyjamasbyxor av haremmodell var supersköna arbetsbrallor. Kan rekommendera dem varmt. Finns i grått & turkost på Seppälä.

söndag 14 augusti 2011

Tre veckor kvar av ledigheten

Hösten närmar sig med stormsteg. Vårdledigheten börjar gå mot sitt slut. Sommaren blev inte riktigt som vi hade tänkt oss beträffande arbetsfördelningen men bra gick det så här oxå. Jag trodde att sommaren skulle bli mycket tuffare iom att Markus förlorade sitt jobb men vi fixade det! Hade nog inte grejat det om inte både mottagningen & avdelningen hade kunnat erbjuda mig t.o.m. mera jobb än jag kunde ta emot. Markus har redan börjat på sitt nya jobb men har en ny arbetsintervju på kommande i nästa vecka. Så får se hur det slutar & vilket beslut han tar.

Jag funderar oxå mycket själv på om jag vill fortsätta på mottagningen. Känner att det skulle vara skönt att hoppa in på någon annan enhet, om även bara för någon månad. För att vila hjärnan lite. Arbetspassen på avdelningen har varit mycket givande, så får se om jag byter över dit för en tid. Om de vill ha mig förstås. Svåra beslut då man trivs med arbetskompisarna & då största delen av patienterna är nöjda över den insats som jag gör. Det värmer att få höra att man är på rätt ställe.

Men speciellt på mottagningen finns en mörk sida. Fysiskt klarar vem som helst av att jobba här men psykiskt kan det ibland vara så förbannat tungt. Det behövs bara en missnöjd kund för att få dagen förstörd. Sällan handlar det om att vården skulle vara dålig utan om småsaker som att man måste vänta. Det är ju då man redan ligger, då väntrummet är fyllt med sjuka människor & man springer häcken av sig för att hinna med allt (hjärtfilm, blodtryck, blanda mediciner, städa spyor, ta blodprov, osv) som det börjar klagas. Då kommer patienten in. Patienten som vägrar se att det sitter andra, ofta betydligt sjukare människor, ev oxå barn i väntrummet. Patienten som kräver att h*n ska få gå före alla andra. Patienten som vägrar förstå & använder de fulaste tänkbara orden för att komma förbi kön. Jag är sjuk förstår du, säger h*n. Men så är oxå alla andra som sitter här, brukar jag svara. Det är ju vi som svarar i telefon, vi som sitter bakom disken, som får ta smällen.

Nu är det ju inte alltid så här men allt för ofta nuförtiden tycker jag. Jag undrar vad det beror på? Sen finns det de som är underbara, som trots smärta, trötthet eller feber förvånar sig över att vi är ensamma med läkaren, som tycker synd om oss & som alltid tackar för den goda vård de fått. Stort tack till de patienter & anhöriga som uppskattar det vi gör. Utan dem hade vi nog sjunkit djupt ner i träsket.

Det var några tankar från en trött syster det. Borde kanske man ha valt sängen idag före arbetsstolen pga flunssan. Kanske en bit mat hade suttit bra istället för att använda matpausen till ett blogginlägg...

söndag 7 augusti 2011

Kälö


Frejas gudfar Olof tar oss alltid på en skärgårdstur varje sommar. I år bestämde vi oss för att tillbringa två dagar på deras smultronställe på Kälö. Som ni ser så är det inte frågan om någon liten sommarstuga utan ett ordentligt hus i sten. Olofs farfar bodde här ute på Kälö.




På Kälö finns också andra sommarstugor. Hit kommer man även med förbindelsebåten Finnö. Sommartid betar här en tjur med en massa kossor.
Vi träffade på dem men hade inte kameran med då...



Vädret var super fint, så Olof tog oss till en simstrand på andra sidan Kälö. Kan sen tycka att de här naturstränderna är så ljuvliga. Lång grund strand med klart & i år varmt vatten. Markus snorklade & barnen plaskade på som galningar.





Törstig blir man av värmen & allt simmande.



För er som inte visste det så tog Markus en tatuering i våras med barnen namn, en drake & en blomma.



Nöjda barn på väg hem från beachen.

Olof är full av överraskningar. Den här gången överraskade han oss i matväg med grillat sälkött! Varken Markus eller jag hade smakat säl tidigare. Smaken då? En blandning mellan fisk, lever & fågel. Gott, tyckte jag!


Vi avslutade våra dagar på Kälö med en utfärd till en liten fyr. Freja ser butter ut på bilden för att hon föll på vägen & slog knäet. Det svängde fort när hon såg blåbärskakan & kexen som Olof hade med i korgen.




Med abborrar i bagaget & med dyster min åkte vi hemåt. Om inte jag hade haft arbete, hade vi säkert stannat veckan ut trots alla fästingar. Freja var så trött att hon somnade i Olofs famn halvvägs till Kuggviken, där bilen väntade på oss...