tisdag 29 november 2011

Nästan alla klappar fixade

Har så gott som alla julklappar köpta. Det är otroligt med tanke på att jag är den där "rusa från affär till affär dagen innan julafton". En del av klapparna är ännu på väg på posten, så bara allt väl är här så återstår packandet.

I nästa vecka ska jag åka till Stockholm med min mamma. Eftersom alla klappar är införskaffade så tänker jag satsa på mig själv istället. En mysig juloutfit skulle inte vara helt fel. Markus julklapp är öppen ännu men får hoppas att det reder sig på den resan. För att få julpaketen paketerade så behöver man ju julpapper & det vet jag att finns på Lagerhaus.

Innan resan ska vi fira Freja. Vår lilla dotter fyller 4 år i måndag. Kan inte riktigt tro att det är så många år sedan vår skrynkliga lilla fröken kom till världen i skenet av adventsljusstaken. Hela lördagen kommer vi att baka för kalaset på söndagen. Ni kan tro att Freja väntar.

söndag 27 november 2011

Jobb, spel & storm

Fredagen gick trots min nedstämdhet mycket bra. Fysioterapi gjorde susen & den lugnaste fredagsjouren på evigheter med trevlig kollega stillade mitt sinne.

Lördagens arbetspass flög fort förbi & plötsligt var klockan halv tre & jag satt med lagkompisen på väg mot Salo. En dryg halvtimme innan hade jag fått meddelande på facebook att vi vunnit första matchen 3-2! Någon sekund innan slutet klämde vi in ett mål. Helt jävla otroligt! Efter vår usla start på säsongen var även andra matchens vinst ofattbar. Har vår dåliga tur äntligen vänt? Är det faktiskt dax för oss att vinna? 11.12 har vi hemmaturnering med match kl 10 & 19 ifall ni vill komma & se om förtrollningen är bruten.

Genast efter matchen susade vi hem & hos min mamma väntade rödbetssalladen, sillen, skinkan, moroten & lördagskorven på mig. Hur kan julmat eller mat överlag vara så gott? Smakade förstås extra bra efter spel & vinst.

Idag vaknade man ju till värsta grådaskiga vädret & bestämde mig fort för att krypa ner under täcket tillbaka. Ville dessutom sova bort magknipet & illamåendet som kom på genast efter frukost. Ute blåste stormvindar. Efter en smäll märkte vi att en av våra tallar lutade farligt mycket, för att i nästa sekund falla ut över vägen.


Snyggt! Speciellt då man saknar fungerande motorsåg. Efter flera samtal & inga svar, fick jag tag i min tränare. Hade precis lagt på & klått om, då hon ringde upp & sa att hennes man kommer över & hjälper till. I ett nafs hade han tallen i bitar & på några minuter hade vi vägen fri. Härligt med hjälpsamma människor!

fredag 25 november 2011

Ferrarin i skick & helgen som kommer

Några hundralappar fattigare blev man men nu är i alla fall bilen fixad & besiktad. Tänker utföra följande kontroll redan i juli så att den inte hinner samla på sig så mycket fel & i så fall sådana som kan repareras billigt. Fast billiga bilreparationer finns nog inte...

Alla verkar så uppåt idag, då det äntligen är fredag men det är inte jag. Ska på jobb om några timmar & har absolut noll motivation. Skulle hellre tillbringa kvällen hemma med familjen. När jag förde barnen i morse, meddelade jag Freja att vi kanske ses imorgon bitti, innan jag far på jobb. Sticker dessutom genast efter jobb imorgon till Salo för att spela men bara jag hittat hem tillbaka, blir det en liten julmiddag hos min mamma. Dit längtar jag nu!

Skulle behöva sova bort ett helt dygn, sova i fatt alla sömntimmar jag ligger efter med. Vi har den senaste tiden haft hackiga nätter, super tidiga morgnar & det börjar ta på. Vi får hoppas att jag på söndag får sova länge, för imorgon blir det då inte. Nej, usch & bläää, hur ska jag fixa det här?

Kanske fysioterapi, som jag ska på innan jobb, får mig på bättre humör?

torsdag 24 november 2011

Chokladbollar


Blev både fina & goda!

onsdag 23 november 2011

Inte för att göra någon avundsjuk

men titta hur snygg kalender jag fick från SuPers fackförbund idag:


Som fackavdelningens sekreterare får jag utöver den lilla kalendern en lite större modell, för mera anteckningar. Fjolårets var vackert grå, året innan var den brun men i år är den ljuvlig.

söndag 20 november 2011

Strykberget

Jag borde sluta stryka kläder.
Varför tycker jag så?
Följande bild förklarar mitt dilemma:

Men jag tycker strukna kläder är mycket trevligare i skåpet än skrynkliga
& efter strykmaraton igår & idag, så är korgen tom.

Databeroende

Hjälp! Vår dotter är databeroende.
Får jag spela på datorn? Får jag, mamma? En liten stund, mamma?
Det surfas på Buu-klubben & Bolibompa. Klick, klick, klick...

Hur mycket sitter era barn vid datorn?
Jag är väldigt tudelad, å ena sidan tycker jag att det är helt okej iom att spelen på ovanstående sidor är väldigt snälla & många av dem oxå lärorika men var går gränsen? Det här dataspelandet går i perioder & just nu är hon väldigt ivrig & skulle helst spela dygnet runt... Suck!

Erkänner oxå att det är väldigt skönt då hon tyst sitter & spelar.
Som småbarnsföräldrar uppskattar vi ibland lite tystnad ;)

torsdag 17 november 2011

Avdelning 811

Markus mommo, dvs Houtskär-mommo, ligger på canceravdelning 811 på ÅUCS. Tidigare i år konstaterade man bröstcancer, som senare opererades & nu ska strålbehandlas. Tre områden ska strålas 20 minuter per dag i sju veckor. Dagny åkte in i måndags & fick första dosen strålar igår.

Vi överraskade henne rejält då vi trampade in på hennes rum på eftermiddagen idag. Tog en tur ner till kantinen eftersom barnen lämnat dagmamman utan mellanmål. Canceravdelningarna ligger ju på T-sjukhuset, så besöket gav mig också lite extra då jag aldrig tidigare varit där. Dagny är enligt professorn avdelningens piggaste patient & vet ni, jag tror honom. Flera av de patienter jag såg skymten av verkade må dåligt. Det som jag reagerade mest på var att det på avdelningen fanns en hel del unga personer. Trots allt så rådde det på avdelningen ett speciellt lugn, ett lugn som jag också upplevde då när Benja var intagen på liknande avdelning, då på U-sjukhuset. Beundrar de sköterskor som tar hand om patienter som de på den här avdelningen. Stort plus för svenskan oxå.

Lugnet övergick fort i lek & stoj då vi steg in på avdelningen men det verkade inte störa någon, tvärtom log många åt våra små. Då Dagny serverades middag dök plötsligt en av sköterskorna upp med varsin glass åt Freja & Aaron. Stort tack till den systern, barnen blev ju överlyckliga & föräldrarna likaså då glassen fick dem att sitta på plats, om än för en liten stund...

Dagny verkade i alla fall pigg & väldigt glad över att vi kom. Får se hur mycket den långa strålbehandlingen tär på hennes gamla kropp. Jag hoppas hon fixar det här galant.

onsdag 16 november 2011

Rondellerna i byn

Hinner tänka en hel del när jag åker till & från Strandby. En sen kväll på väg hem från jobb blev jag & fundera på våra rondeller, som jag för övrigt tycker är det bästa som finns i trafiken. Tummen ner för trafikljus, mera rondeller på vägarna.
Om jag varit nånstans brukar jag vanligtvis meddela Markus vid rondellen att jag snart är hemma. Nu finns det ju då tre rondeller, så han kan ju inte ha någon aning om vilken jag pratar om. Så har jag gett dem namn & vill nu dela med mig av namnen, så att ni vet vilken rondell jag pratar om. Om ni tycker namnen är helt fel, så kommentera gärna. Någon bra översättning till finska behövs kanske inte, det går enkelt att lägga lite i:n på slutet ;)

Rondellen vid brandkårshuset tycker jag ska heta Brankisrondellen. Funderade på lilla rondellen oxå men vill inte att den ska känns sig på något sämre pga dess storlek.

Den ursprungliga cirkulationsplatsen, dvs "rondellen" kan ju då inte bara heta rondellen. Här var då namnvalet rätt så lätt med tanke på alla segel som fladdrar på i mitten, så jag döpte den till Segelrondellen. Tog en fin bild på den igår, då jag kom susande hem från Åbo.


Sist men absolut inte minst, så har vi det senaste verket vid Kalkvägen. Kalk, som i gruvan. Kalk, som i Kalkvägen. Kalk, som kalkstenarna i stenhögen i mitten av rondellen. Namngivningen rätt så simpel här oxå: Kalkrondellen.

Så nu vet ni det!
Borde staden kanske ordna en namntävling?
Namnomröstning har ju varit väldigt aktuellt, så varför inte fortsätta...

Julgubben ringde mig

och berättade att jag kommer att få ett nytt objektiv i julklapp.
Prylbögen jublar & gråter av lycka!

onsdag 9 november 2011

Enkelriktat?


Efter att ha parkerat bilen på PIUG-gården innan träningen ikväll, så anföll en mansperson mig & började ropa om att jag brutit trafikreglerna. Han frågade om jag inte såg skyltarna (se bilden ovan) & bannade mig för att jag kört mot trafiken. Körde alltså till vänster om bumlingarna, såg inte skyltarna just då & parkerade bilen invid väggen. Annars har dagen varit tung idag, så svarade att jag inte har tid att diskutera trafikregler & att jag för tillfället inte bryr mig det minsta.

Efter träningen var jag ju tvungen att ta mig en titt på skyltningen & kunde snabbt konstatera att de här skyltarna inte hör hemma på en parkering. Eller har jag nu helt fel? Skyltarna talar inte för körriktning, dvs att vägen skulle vara enkelriktad för då skulle pilen gå rakt från vänster till höger eller tvärtom. Skylten har jag sett tidigare i refuger då den ber mig att ta till höger om refugen. Ikväll kunde jag inte ta till höger om bumlingen eftersom jag då hade kört in i en bil. Missvisande eller hur?

Hörde hur manspersonen mumlade nånting om att vi inte bryr oss om trafikregler. Det tolkade jag som att han tog mig för en väldigt ung förare, som nyss fått sitt körkort eller en ung person överlag som inte bryr sig om trafikregler. Med betoning på ung alltså.

Tror jag ska kontakta pressen, så att de får utreda parkeringsplatsen invid huvudingången till PIUG. Tycker den är minst sagt kaotisk då parkeringsrutor saknas & den här konstiga skyltningen gör ju bilister ännu mera förvirrade. Undrar riktigt hur de tänkt & om de tänkt alls.

Ingen bra morgon

En 4-åring på tvären = Sen start
Igenfrusna bilrutor = Ännu senare start
Den tjockaste av tjockor = Noll sikt
En hastighet på 50 km/h = Ytterligare försening i tidtabellen

Men...

Hastig överlämning av barn till dagmamma trots protestskrik = I tid på jobb

tisdag 8 november 2011

Aftonrodnad

Röd, orange & gul.
En himmel långt i från ful.
Solnedgång av varmaste sort.
Hann plåta den innan solen for bort.

måndag 7 november 2011

Gillar Moa

Tycker om hennes stil.
Tycker om hennes röst.
Tycker om hennes låt.
Hoppas hon kommer långt i årets svenska Idol.

Klicka.Tryck.Kläm.

TV4 verkar stänga ner hennes videon på YouTube i snabb ordning, så om ni vill lyssna på hennes låt så gäller det att vara snabb.

90 år


Min härliga, skrynkliga, goaste farmor fyller 90 år idag.
Då man funnits med i 90 år, då är man gammal. Lastgammal.


Åkte på kalas genast efter jobb & möttes av ett hav av blommor.



Många grattiskramar på dig, fammo!

Trots att vi var där, med vi menar jag min pappa & hans barn, barnbarn så tror jag att fammo kände att någon saknades. Var var ni? Min pappa är inte ensam, han har tre systrar men då jag lämnade kalaset så hade ingen av dem besökt henne. En gratulation per textmeddelande är inte okej. Du hade väl ändå kunnat trycka på den gröna luren. Vet förstås inte hur sjuk du var men kanske du ändå hade orkat ta dig hit, om än bara för en liten stund. Till dig som inte alls dök upp eller hörde av dig, har jag inga ord.

Hur illa man än tycker om någon, oavsett vad som hänt för tiotals år sedan så tycker jag nog att det börjar vara dags att förlåta nu. Älska, glömma & förlåta. Livets stora gåta. Innan det är för sent. Dags att växa upp, ta en titt i spegel & lägga allt gammal gnat bakom er.

Men om ni glider upp tillbaka här på bloggen, så kan ni ju kolla hur hon ser ut & se att hon mår ganska bra. Om ni tittar ännu noggrannare ser ni att vi var fyra generationer på plats & om fammo fortsätter i samma stil, så kanske vi blir fem. Ja må hon leva itu hundrade år!