torsdag 30 januari 2014

Ny spelkompis

Var tvungen agera snabbt då jag fann en liten spricka in min nuvarande klubba. Med min tur så hade den brustit i första anfallet under kommande turnering i helgen. Körde safe med att välja en klubba av samma märke, samma längd, med samma blad & finesser. Hade ju lite tur oxå då de fortfarande tillverkar min klubba.

Skickade in beställning på söndag, med önskan om snabb leverans & idag anlände den från Sverige, min gula Salming-klubba med rosa text. En vinnarklubba, hoppas jag.

måndag 27 januari 2014

Hoppas lite

Blev lite glad när jag såg den lilla lappen om vattkoppor på dagis idag. Informationen om löss & springmask i förra veckan suckade jag åt men nu tänkte jag att äntligen är det kanske vår tur. Vet inte hur vi lyckats klara oss så här länge utan smitta. Skulle aldrig gå så långt som besök hos familjer med vattkoppor utan det får gärna ske så där naturligt. Men får se hur det går.

fredag 24 januari 2014

Borst Buzz

Mera grejer att buzza!
Den här gången ska det borstas tänder. Inom kort borde det anlända några borstar på posten, borstar till elektriska tandborsten. Visste inte ens att Oral B har olika borstar att erbjuda för olika behov. Väntar nu på en hög med borstar för eget bruk & några att dela ut bland andra användare av elektrisk tandborste.

torsdag 23 januari 2014

Paus från vardagen

Om 45 minuter når jag fastlandet igen. Lämnar två uppiggande dygn bakom mig, två stressfria dagar med sen frukost, fika på stan, en flaska champagne, hemmagjord pizza, tre skrålande väninnor & skrattsalvor i mängder. En liten fylla en onsdag i januari skadar inte, tvärtom.

tisdag 21 januari 2014

Sale over

På samma resa när Markus slängde mig till hamnen så tömde vi bort grejerna på Seesam. Slutresultatet var över förväntan & ca 390 € kommer att rassla in på kontot om några dagar. Tack till alla som shoppat vid plats 79, vet att många bekantat tittat förbi.

Ännu blev det något plagg kvar & de tänker jag fixa ihop till små paket, som jag låter gå billigt på nätet. Behöver varje slant just nu, så gör ett försök till ännu innan jag lämnar dem till någon klädinsamling.

Nervsemester

Direkt översättning från finskans hermoloma, alltså nervsemester eller nervledighet. Det behöver en trött tvåbarnsmamma ibland & den här gången åker hon till Åland, fredens ö. Pga en liten miss med mina arbetsturer så fick jag plötsligt en extra ledig dag som passligt parades ihop med en annan ledig dag. Så nu sitter jag i terminalen & väntar på att Grace ska glida in & ta mig en bit västerut.

måndag 20 januari 2014

Nya tag

Valde ju att sluta med viktminskandet när knoppen sade emot. Under min semester släppte jag löst rejält & vred i mig kilovis av choklad & gröna kulor. Mycket godsaker på kort tid resulterat så klart i en viktökning men med hjälp av motion & regelbundna måltider står jag nu exakt på samma ställe som innan sjukskrivningen.

Avbrottet gjorde gott. Efter 11 månader av rätt så hård linje var lösa tyglar precis det jag behövde. Känner att jag igen har kraft att orka kämpa med det sista, överflödiga fettet. Men den här gången får jag inte pressa mig själv för hårt.

Utåt ser det kanske okej ut men fortfarande känns varje dag som en kamp. Största problemet är att jag inte sover. Vaknar ibland flera gånger per natt & ofta tidigt på morgonnatten, för att inte somna om. De nätter jag sover någorlunda bra väcker istället barnen mig. Ibland får jag inte sömn, vill jag inte somna pga oro över hur natten kommer att se ut. Det värsta av allt är att även om jag sover en bra natt, är jag ändå trött.

Den här veckan kom att vara extra tung med Benjas dödsdag & helgens begravning. Trodde jag. Vad jag inte visste var att begravningen skulle ge mig svar på många frågor, funderingar jag haft sedan Benjas bortgång. Några små men viktiga ord fick mig att inse att jag gjort några väldigt bra beslut under min livstid.

Jag vill tro att det vänder mot det bättre nu.
En dag i taget & med små delmål fixar jag det här.

söndag 19 januari 2014

Till halva priset

Säljer nu resterande plagg & leksaker på plats 79 vid Seesam loppiset till halva priset. Kvar finns ännu fina blusar från 40 cent uppåt. Hjälp mig tömma hyllorna, så slipper jag släpa hem det tillbaka. Tisdagkväll lämnar jag över platsen till följande försäljare.

På hal is

Svor något när jag inte fick skridskorna på. När fingrarna fort styvnade i kölden, gav jag upp. Har ett svagt minne av att de varit jävliga att få på innan men så här besvärligt har det nog aldrig varit. Harmade rejält då jag så gärna gjort en piruett eller två. Med hockare!

Är däremot väldigt stolt över Aaron. Det är otroligt hur mycket en liten pojke kan växa till sig på ett i år. Minns bara tårarna, rädslan & vägran att ens försöka stå på skridskorna ifjol. Men nu kunde vi lägga allt det bakom oss. Iklädd Frejas gamla prinsesskridskor gled han fram över isen, föll men ställde sig fort SJÄLV upp igen, för att fortsätta ta sig framåt. Utan bråk, utan tårar.

Ska se om vi hinner & orkar ta oss till skridskobanan oxå på veckan. Planen vid Sunnanberg skola är nämligen uppbelyst till sena kvällen. För visst är det ju himla roligt att skrinna, framförallt utomhus.

onsdag 15 januari 2014

Loppisfynd

Två veckor försäljning bakom & över 300 € i kassan. Otroligt! Ännu återstår en liten vecka men hyllan börjar vara tom, så mycket mera säljer jag nog inte. Kan alltså varmt rekommendera att hyra plats på Seesam. Besökarantalet är högt & är priset rätt, säljer du garanterat.

Gör alltid en runda bland hyllorna efter att jag ordnat upp på egen plats & idag fyndade jag en jacka åt Aaron, en fräck Didriksons-vinterjacka för ynka 4 €(!).

Kallt

Tycker det kunde vara lite varmare på utsidan. Bara för att få värmen på i bilen kräver kläder gjorda för arktiska klimat. Hatar att frysa så klär mig hellre varmt, även då som jag sticker ut huvudet för en liten stund. Brrr!

tisdag 14 januari 2014

Uppkopplade

Det visade sig att den trådlösa sändningen från modemet inte var tillräckligt stark för stickan. När vi kopplade upp med kabel lyckades registreringen bra. Hade då redan hunnit prata med Watson som försedde mig med både e-post & telefonnummer till felanmälan. Eftersom stickan nu har IP-adressen så ska vi ännu pröva köra trådlöst men misstänker att signalen av någon anledning är för svag i vårt sovrum.
Fortfarande fungerar Watson fint. Markus kollade hastigheten då barnen tittade på TVn & jag på plattan, trots ovanligt låg aktivitet på 4-5 Mbit så spelade bilden på utan avbrott. Är imponerad över att Watson levererar trots enligt dem för låg näthastighet. Inga störningar i sändningen ännu. Maxivision brukar bråka lite, så tänker föra statistik över vilket bolag som är vassare. Priser ska oxå jämföras.
Som bäst ligger barnen & tittar på ett barnprogram som kom i morse. Inget bandat utan med några klick startade programmet i rutan. Med Watson kan man alltså kolla på upp till 2 veckor gamla TV-program. Utöver det kan man ännu spara sina favoritprogram.

måndag 13 januari 2014

Tekniska bekymmer

I mailet jag fick från Buzzador kom det fram att vi fick börja buzza tidigast 13.1.2014 dvs idag. Efter frukost surfade jag in på deras hemsida & öppnade kontakten. Lätt & smidigt fick jag mina uppgifter in, några klick senare var jag online på dator & tablett. Men vi får inte TV-stickan att fungera. Fastnar gång på gång på samma ställe var stickan ska skapa kontakt med internet, trots försök att fixa det manuellt. Markus har fått i uppdrag att kontakta Watson imorgon.

Men på datorn& tabletten fungerar det bra. Watson rekommenderar en näthastighet på minst 10 Mbit men både dator & tablett klarar galant av live-TV. Satt riktigt fint med eget program vid köksbordet då jag hungrigt mumsade kvällsmål efter kvällsskift. Markus fick i lugn & ro kika på sitt. Får se vad Watson har att säga imorgon, skulle nämligen vilja pröva ett eller kanske bägge svenska kanalpaket men det hänger nog lite på om vi får stickan att fungera. Gjorde säkert nånting tokigt vid registreringen.

söndag 12 januari 2014

Ljusare

Igår svängde väderleken till en vintrigare variant. Jublar inte direkt åt det vita som finns på marken men måste erkänna att livet känns lite ljusare. Är nöjd så länge det inte kommer stora mängder snö som kan innebära extra arbete innan man kommer iväg hemifrån. För mig får gärna en snöfattig vinter gå förbi den här gången. Efter flera tuffa vintrar är det bara skönt att få göra annat på fritiden än skuffa snö.

Det fina med snön är att barnen gärna vill ut nästan genast de öppnar ögonen men snabbt försvinner den ivern då våren borde vara på antågande & snön bara ligger kvar, som tidigare år. Men vi ska njuta lite av vintern, nu nör den äntligen kom.

Min trötta kropp, efter gårdagens matcher, behövde luftas lite så vi tog en promenad ner till Erstan. Freja hade velat gå längre men eftersom Aaron var med, fick vi ta en kortare sträcka. Vinden var lite bitande nere vid vattnet men inne i skogen var det skönt. Lustigt hur ovan kroppen är med köldgrader. Skönt var det iaf att komma ut, hastigheten passade mina ömma muskler bra.

lördag 11 januari 2014

Mera plagg

Fyllde på med lite flickkläder i storlek 116-122 på loppiset. Ännu finns det kläder kvar åt pojkar oxå i storlek 100-110, även pussel, spel & leksaker. Imorgon har Seesam öppet från 10 till 14.

Inte vår dag

Har inte bloggat om innebandy på evigheter. Efter att ha tröstat mig med en godispåse så tyckte jag det var en bra ide' att berätta om dagens turnering, om två matcher som kunde ha slutat hur som helst. 1368 kalorier, mycket svett, massor med spring, tuffa tag, liten spytta & en hel del otur senare förlorade vi bägge matcher. Gjorde två mål men det ena räknades inte för domaren menade att bollen inte var över mållinjen. Muntert.

Ligger risigt till. Fall till division fyra lurar bakom hörnet. Inte ens tre tränare verkar kunna rädda oss. Nu är allt fast i oss själva.

torsdag 9 januari 2014

Vinter nästa?

Det pratas om snö i nyheterna. Återstår att se vad som kommer ner imorgon när man öppnar ögonen. Tippar själv på regn. Råkar det vara flingor kommer de att smälta direkt de träffar marken för det är ju så blött. Så blött att jag sjönk ner till vristen i mjuk sand under kvällspromenaden idag. Köldgraderna tar jag gärna emot så slipper man sandlådan i bilen & i tamburen. Lite snö kan jag godkänna, så att barnen skulle få åka pulka men efter två vintrar av way to much snow & snöskuffande så njuter jag nu. Ännu.

Tänk att jag krattade gården i helgen.
Någon vecka till så kan jag säkert fortsätta med det.

onsdag 8 januari 2014

Stickan har anlänt

Aldrig har jag varit så här nyfiken på att buzza som nu. Äntligen kom stickan på posten, ska bli spännande & se vad den går för. Bara jag hittat hem från jobb imorgon ska vi registrera oss på Watson. Hoppas det går smärtfritt & att grunkan sen sköter sitt jobb. Watson fungerar ju inte bara i TVn utan man kan oxå kolla på helt samma program på dator, tablett eller mobiltelefon. Hur smidigt det egentligen är, lär ni alla snart få veta.

tisdag 7 januari 2014

Bra affärer

Man är ju alltid lite fundersam över om någon vill ha det man har till salu på loppis men tror jag nu kan andas ut. Är mera än nöjd & allt vad som går efter det här, är bara plus. Imorgon ska jag igen åka in, städa upp & fylla på hyllorna lite. Tveka inte över ett besök på Seesam. Hittar man inget på min hylla, fyndar man säkert på grannens.

I rött

Efter hektisk arbetsdag var jag i behov av en promenad för att lufta hjärnan lite. Iklädd de bästa vattenavstötande kläder jag hittade (då regnkläder inte andas ett smack) drog jag mina röda crocs på tassarna & steg ut i ösregnet med mitt röda unikko-paraply i hand. Pluggade öronen med Nokia Musik & gick med raska steg i nästan 45 minuter. Trots musiken i öronen hörde jag regnet smattra mot paraplyet, för det hällde ner men hem kom jag torr & varm under våta ytterplagg & kvällsbestyren kändes tio gånger lättare.

lördag 4 januari 2014

Ingen promenad

Blev ingen frisk luft idag. Räknar inte med det jag drog in på väg till bilen. Vaknade sent, så sent att vi missade Frejas handbollsträning, så sent att innan jag hade frukost i magen öppnade sig himlen för en dusch som fortfarande pågår. En promenad lockade absolut inte trots bra kläder.
Checkade försäljningen på Seesam & konstaterade tolvtiden att det var bäst att redan idag åka in & fylla på hyllorna (allt för att slippa sitta inne). Nu är i alla fall platsen redo för morgondagen, som lär vara Seesams bästa dag vad gäller besökare. Hade med lite leksaker idag som en köpare ville ha innan jag ens fick prislapparna på dem. Tacka massor & önskade henne en trevlig helg. Aarons plagg väntar nu på nya användare, bland med finns Nova Star & Esprit som kanske lockar lite.
Ett samtal kom att sluta med många skopor glass hos en kompis. Några timmar senare åkte jag hem en hög träningskläder & en handväska rikare. Besöket vann promenad med många längder så är egentligen ganska glad att det regnade idag. Handväskan är redan fylld & väntar på att få komma med på kalas imorgon.

Tack massor, L!

fredag 3 januari 2014

Trött

Det är nånting exotiskt över bilden nedan. Hittar mycket fint under promenaderna & ofta blir det att ta kort. Skogen här omkring är välskött & det är lätt ta sig fram ifall man väljer att vika av från skogsvägen. Börjar kunna en hel del stigar & genvägar nu vilket gör det roligare att traska då man har valmöjligheter vad gäller sträcka, underlag & utsikter.
Tre lediga dagar framför & kommer att bege mig ut dagligen. Blev inte mycket frisk luft under veckan så ska ta överdos av det i helgen. Slutet av arbetsveckan har varit krävande med svåra bedömningar & beslut. Positiva ord från patienter gav dock mig en kick av ork & vilja att fortsätta. Sover oroligare igen pga flera orsaker, vilket tär på krafterna dagtid, men ska försöka ta igen lite i helgen. Hoppas att barnen sover länge & att katterna håller låg profil.
Lite loppisnytt oxå. Efter ommöbleringen har jag sålt rekordmånga plagg, över 20 st, men med tanke på hur mycket folk där sprang igår medan jag grejade på, så är jag inte förvånad. Nu hoppas jag oxå att det saknas lite från slutsumman jag ser på nätet, precis som det gjort hittills. På söndag lär det senast klarna.

torsdag 2 januari 2014

Trevlig överraskning

Idag är egentligen första officiella försäljningsdagen på Seesam i StKarins men fick några extra dagar i samband med januarierbjudandet . Bra så för när jag besökte loppiset för påfyllnad idag hade jag sålt lite mera grejer än vad som registrerats på nätet. Att det dessutom rörde sig om över 70 € & dubbelt mera än vad jag trodde, fick mig att le en aning.

Hyllorna var rätt så tomma så gjorde en total makeover & säljer nu Frejas plagg. Aarons kläder får vänta en liten vecka då jag igen kommer att skifta om. Min plats är inte stor & finns inte en chans att man skulle få upphängt allting på en gång. Men eftersom jag har bokat för flera veckor så passar jag på att byta om för att sista veckan förhoppningsvis få rum med allt.

Vink, vink! De som behöver basplagg åt fröken i storlek 116-122, titta in på Seesam & orientera er fram till plats 79 invid lekhörnan.

onsdag 1 januari 2014

År 2013 i ett nötskal

Januari

Startade året med ett stort mål. Vågen visar siffror som gör mig illamående & bestämmer att året skulle föra med sig en stor förändring. Träningen kan jag inte ändra på utan behöver absolut tänka på vad jag sätter i munnen.


I början på januari gör barnen & jag en utflykt ner till Erstan. Snön som kom är så gott som borta men några veckor senare kommer den för att stanna.


Månaden kom att bli en enda sjukdomshistoria. En mycoplasma-infektion däckar alla utom Markus & vi mumsar antibiotika för att få bukt på hostan & den tunga andningen. Kort därefter ligger hela familjen i magsjuka. Min nacke bråkar & söker mig till fysioterapeut för att få bukt på besvären. Utöver oss så blir min mamma opererad för enorma gallstenar & en väldigt infekterad gallblåsa.

Spelar mellan sjukorna sex innebandymatcher på tre turneringar.

Börjar planera följande byggprojekt, nämligen biltak.


Februari

Vintern håller i & vi har massor med snö.




Jobbar fortfarande deltid & på mina lediga dagar försöka vi vara ute så mycket som möjligt. Ett arbetsplatsmöte resulterar i fulltid då jouren kortas av i april. Är trött trots mina 30 timmar & får se vad det här hämtar med sig.

Skidar aktivt & njuter av solen på åkrarna runt Strandby & Koupo.


Plaskar aktivt varje fredagsmorgon med andra stadens anställda i Folkhälsans bassäng, allt för att bli av med överflödigt fett. När månaden är slut har jag lyckats gå ner ett par kilogram.

Ungdomar i Pargas tänder eld på föreningshuset i Pargas.

(Bild lånad från ÅU)

 Får chans att ställa upp som hårmodell & blir blond i luggen.


Mars

Snön ligger kvar & vi fortsätter staka oss fram. Freja deltar i skidskola & jag njuter av dagarna som blir bara längre & längre.


Vi funderar vidare på biltaket & gör en offertrunda.

Är lite kulturell & gör Hair på Åbo Svenska Teater. Undrar när jag senast satt min fot där.

Blir erbjuden chansen att söka till ASLAK & ser det som världens chans att göra någonting åt min fysiska & mentala hälsa. Lämnar in pappren med en gång.

Föreslår bantningskurs för hälsovårdaren som slutar i en grupp sjukvårdspersonal som ska göra allt för att få ordning på knopp & kropp. I mitten på mars sparkar vi i gång en 10 veckor lång nätverkskurs som innebär en total remont.

Kryssar både med Baltic Princess & Viking Lines senaste vrålåk Grace, bildbevis finns endast från den första resan med min mamma & barnen.



April

Våren är på kommande men ännu finns det snö kvar.


Drabbas av magsjukerond nummer två, den här gången angriper den endast Freja & mig.

Blir vald till ASLAK!
Håller tummarna för att det finns plats för mig i gruppen för stadens anställda.

April betyder också en massa kalasande då nästan halva släkten fyller år, inkl jag själv.

Tränar aktivt. Kommer mig ut & springa då snön äntligen, i slutet på april, är borta.


Fortsätter med tisdagsträffarna på Sports Gym. Besöken där tillsammans med några från bantningsgruppen börjar ge resultat & vågen visar nu nästan minus fem kilogram.

Bollskoj tar för Freja slut.


Maj

Firar första maj i Houtskär med Dagny. Vet att hon snart inte finns hos oss mera. Cancern som inte går att stoppa mera, sprider sig sakta. Trots allt har hon fixat till den finaste lunchen varefter vi tar en glass på Skagen.

Levererar en flaggstång till Vepo i glad sång då Kari fyller 40 år.


Sommaren tar fart & redan i början på maj njuter av första uteglassen. Freja byter ut handboll mot fotboll. Intresset för innebandy sinar & väljer att satsa på utomhusgrenar som fotboll, promenader, stavgång & löpning.





Bygglovet för biltaket går igenom & vi väljer att Petter & Holm ska få bygga det åt oss.

Systerdöttrarna Terese & Elin blir konfirmerade i mitten på maj & är nu torra bakom ena örat.


Freja fortsätter att lossa tänder & är nu tre tänder fattigare.


Får veta att jag inte blev vald till stadens ASLAK-grupp men börjar leta efter annan passande kurs.


Juni

Otroligt! Redan 3 juni vågar barnen sig i havet för ett dopp. Tokungar!


I mitten på juni kopplade Markus & jag av under ett besök på Kasnäs bad. Helgen bestod av massor med mat, bad & promenader. Skönt att få komma bort en stund på tumis.


Ännu en dryg månad kvar till min semester då vi tar oss till Alagrund för att fira midsommar. Sjukskrivningar på jobb föranleder mycket jobb & önskar juli snart var här. Midsommaren var underbart varm & skön. Njöt av att bara få vara.


Värmeböljan fortsätter. Har skrivit siffror på över +30 grader i min kalender. Lägger i en växel till för att stödja mitt bantande & börjar räkna kalorier. Allt för att få bort överflödigt fett. Barnen simmar & jag sparkar boll för Nagu IF.




Juli

Månaden startar med ett hål i ett vattenrör i sötvattenbassängen i Pargas, som stoppar vattentillförseln till centrum. Tack & lov för egen brunn. Förser mina arbetskollegor med friskt vatten från egna brunnen för att slippa kok.

Vi besöker igen Dagny.

På Frejas arm dyker det upp konstiga blåsor som vi inte hittar någon förklaring till. Utesluter herpes & bakterieinfektion. Drar slutsatsen att det kanske är frågan om brännmärken orsakade av växter plus solsken.


Får min efterlängtade semester & vi bosätter oss på stranden. Har inte Freja simskola så hittar man oss ändå där. Vädret är somrigt & varmt. Äntligen är vi lediga, utom Markus då. Mellan strandbesöken letar vi geocachar.




Markus tröstar sig genom byte av bil.


Sista helgen blir det bröllop i Sibbo.





Augusti

Här slutar jag fylla i min kalender. Orkar inte längre skriva om mina tunga arbetsdagar. Försöker ladda krafter inför hösten. Blicken min hittar plötsligt på FPAs sidor rehabilitering i Kankaanpää för SuPers medlemmar. Tvekar lite då allt är på finska men när ingen ny ansökan behövs, så är valet enkelt. Kankaanpää, here I come!

Freja fixar hem en massa olika simmärken under simskolan.

Försöker träna trots värmen & deltar i cirkelträning arrangerad av en lagkompis. Når ett delmål då jag gått ner 10 kilogram & kan konstatera att räknande av kalorier gett resultat.

Dagny blir fort sämre & somnar in den femte augusti. Valet att närvara var rätt, om även väldigt tungt. Begravningen gick av stapeln några veckor senare.


Avslutar min semester med en tripp till Åland där vi hör & häpna simmar.


Petter & Holm börjar fixa vårt biltak som man kan läsa om här, här, här och så här.

Vårt förstfödda börjar förskolan den 13 augusti. Starten för Freja går bra medan Aaron, dagiskompisar & -personal har det knivigt pga svårigheter i att förstå Aarons tal. Ett besök hos talterapeut leder senare till några terapibesök & hemläxor.

Biter ihop & försöker kämpa mig igenom de veckor som återstår tills första rehabiliteringsperioden i Kankaanpää. Planerar följande ledighet till slutet på året, en ledighet från jobb på nästan tre veckor.

Forneldarnas natt tillbringade vi på Alagrund.



September

Det ljuvliga, soliga vädret bara fortsätter. Byggandet av biltaket framskrider & Markus backar in sin bil under tak, bara för att han kan.


Aaron har under sommaren gått från ett matvrak till matvägrare. Kämpar med att få honom att äta & det kom att bli mycket tandgnissel under hösten. Kampen slutar oftast ändå med att han lämnar allt kvar på tallriken.

Laddar mina tomma batterier under en helg ute på Kälö. Beskriver helgen här på bloggen som ljuvlig & när jag nu blickar tillbaka på året så är den helgen det som gav mig mest.

Strax innan rehabiliteringen firar vi både Markus & Aaron.


Packar väskorna & styr bilen mot Kankaanpää.


Oktober

Inleder oktober med en vecka rehabilitering i Kankaanpää var jag får lära känna en grupp härliga sköterskor. Det känns skönt att få sätta sig ner till dukat bord. Fotvården inser hur viktigt det är att tänka på sig själv. Förstår vikten av att ibland tänka på sig själv & endast sig själv.

Solgudarna fortsätter vara på vår sida & vi tillbringar mycket tid ute. Biltaket kräver sitt & vi försöker oss på att lägga golv, isolera väggar & skruva upp väggskivor. Vår skrala ekonomi sätter dock lite käppar i hjulen.

Situationen på jobb blir ännu besvärligare & har svårt att varva ner. Höstmörkret känns mörkare än någonsin & vaknar på morgonnatten för att inte få sömn mera. Några veckor bloggpaus tyder på att jag är trött.

Finner tröst i Swea, som flyttar hem till oss i mitten av oktober.



November

I november vilar jag. Sover fast de sömntimmar jag förlorat. Går in i mig själv & försöker hitta bort från alla dystra tankar. Är sjukskriven från jobb. Situationen blir inte bättre av att Markus kämpar med sitt arbete.

Mitt i allt det mörka lyckas ännu Freja bryta armen men får i det här skedet hjälp, så det känns inte så tungt. Dag för dag fixar jag mig igenom november för att jag vet att en lång ledighet skymtar bakom hörnet & för att det snart är jul.


December

Freja fyller 6 år, otroliga 6 år & jag känner mig gammal.


Tillbringar vecka nummer två i Kankaanpää, som kommer att vara ännu bättre än första. Föreläsningarna är som riktade åt mig & jag försöker sluka allt som sägs. Känner att jag sakta börjar vara på rätt köl igen. Vet ju också att semester väntar bara jag återvänder hem.

Under de veckor som återstår av året ger jag allt åt barnen. Försöker vara den mamma jag alltid borde ha varit men som det inte funnits ork till. Närvarar vid syrrans avslutning & firar tre julaftnar. Sjunger de vackraste julsångerna. Avslutar året med en lugn hemmakväll tillsammans med goda vänner.




Sammanfattning:

Hade på känn att året skulle komma att bli lite tyngre. Markus arbetssituation & ökningen av mina arbetstimmar samt pressen på jobb kom att sätta djupare gropar i vägen än vad jag räknat med. Har nu lärt mig att inte lägga saker på hög utan ta tag i dem genast. Ribban är nu sänkt vad gäller krav på andra & speciellt mig själv.

Men året bestod ju såklart av mycket mera. Lyckades ju trots allt gå ner 12 kilogram. Trots att det inte blev någon längre resa för barnen så tror jag de uppskattade allt jag gjorde med dem i somras. Får inte heller glömmer alla de gånger jag skrattat under året, för visst har vi haft roligt också.

Önskar inget annat nu än att Markus ska få ett jobb, ett jobb som han trivs med. Att leva spänt en längre tid är tufft. Vi har klarat det hittills & jag vet att vi fixar det en tid till men ser fram emot den dagen när det fortfarande finns pengar på kontot på följande lön droppar in.

Det här året behöver inte vara en dans på rosor men lite positivare än år 2013.