onsdag 26 november 2014

Stackars Fiat

Fick dåliga besked när min bil inte gick igenom besiktningen för en dryg månad sedan. Fick ännu sämre besked idag när jag fick veta att reparationen kommer att kosta nästan det tredubbla av bilens värde. Tråkigt på alla vis då extra pengar inte finns, då jag verkligen gillar min loppa, då jag precis lagt ut några hundralappar för att fixa bromsarna & planerat ha bilen åtminstone ett år till.

Det känns fel att överge ferrarin men den måste tyvärr gå i byte mot en bil i bättre skick. Sörjer den, för bilen har tjänat mig väl under de här åren & har aldrig lämnat mig på vägen. Nu gäller det att hitta en bensinsnål eller dieselsörplande bil till hyffsat pris med passliga kilometer på mätaren & det är verkligen ingen lätt match. Har dessutom svårt att välja, för trots om bilen är bra på alla sätt så saknar den ibland ändå nånting som gör att jag inte vill ha den. Det kan vara nånting med utseendet, i panelen eller bara en känsla att vi inte hör ihop.

söndag 23 november 2014

Solig söndag

Tog en promenad med barnen mitt på dagen. Just då sprack molntäcket upp & vi fick en halv timmes dos av D-vitamin & energi innan solen åkte ner bakom trädtopparna. Smältvatten från taket & dropparna som föll från träden kändes som vår. Dit har vi en bit ännu, till våren alltså.

fredag 14 november 2014

Hur mår jag?

Nästan en månad sedan jag producerade ett inlägg senast. Dagarna har rusat förbi & nu återstår 40 dagar till julafton. Var tvungen att fatta plattan & berätta att jag imorgon ska koppla fast en liten manick på bröstet som ska analysera min hjärtrytm. Rapporten jag senare får kommer att berätta om jag mår bra eller dåligt.

Under fyra dagar ska den lilla apparaten registrera stress (både positiv & negativ), återhämtning, vardagsaktivitet, motion & sömn. Tillsammans med dagboken jag gör under samma tid ska man ur pulsregistreringen bl.a. kunna se om jag sover gott eller ifall motionen är tillräcklig & effektiv.

Intressant eller hur?