söndag 14 december 2014

Instagram-tävling

Har aldrig vunnit nånting tidigare i tävlingarna som ordnas i samband med varje Buzzador-kampanj men brukar alltid bidra med nånting. Den här gången skulle barnen teckna ett julkort med hjälp av Stabilo-pennorna & eftersom Freja inte är speciellt svår övertalad då det gäller teckning, fick jag fort vårt bidrag i min hand - en söt julängel.

Stabilo för vänsterhänta

Det kom som sagt några paket med pennor som var urgröpta för att passa en vänsterhänt. Färgpennorna åkte till en liten kille & efter några dagar fick jag bildbevis på att de var i bruk. Det är så lätt att hålla i dem, hälsade han. Roligt att se att de kom i användning.

lördag 13 december 2014

Lucia-andakt


Kan inte inte komma ihåg att jag tidigare närvarat vid Lucia-kröningen.
Jo, som stjärngosse år 1985 men inte en gång efter.

Visst har jag så gott som varje år sett årets Lucia vid kortegen efter kröningen men har av någon anledning valt att undvika trängseln i kyrkan. Är glad att jag valde att åka trots nattpass på bädden föregående natt. Pargas Lucia 2014, Hajat Husain, var så vacker tillsammans med tärnorna. Dessutom sjöng de änglalikt, rentav hårresande. Himlen i min famn & Julen är här väckte en hel del julkänslor trots det trista vädret på utsidan. Hoppas lucia & tärnorna hinner komma & sprida lite ljus på läkarmottagningen också i samband med besöket på bädden på tisdag.


tisdag 9 december 2014

Ergonomiska pennor

Inom en månad lyckades jag få två Buzzador-projekt. Ett av dem handlade om att testa Stabilos ergonomiska pennor. Freja blev överlycklig då paketet kom & övertalade snabbt lillbrorsan till en teckningsstund.

Det speciella med Easy Ergonomics pennorna är att de är formgivna för att passa höger- & vänsterhänta personer. Paketen är märkta antingen med en gul hand + bokstaven L (=left) eller med röd hand + bokstaven R (=right). Pennorna är utvecklade i samarbete med forskare, lärare & barn i olika åldrar. Produkterna hittar man bl.a på Suomalainen kirjakauppa, Akateeminen kirjakauppa samt andra välutrustade bokhandlar i prisklassen 3.95 € - 9.95 €.

Den rosa Ergo-stiftpennan var populär. Med i paketet fanns limlappar, med vilka man kunde namnmärka pennan samt stiftvässare. Namnlappen är viktig om pennan åker med till skolan, så att den hålls i rätt penal.

Färgpennorna & blyertspennorna var utformade enligt samma modell med ett märkligt bollmönster runt hela pennan. Det urgröpta mönstret gör att man får bra grepp om pennan & skrivandet/tecknandet löper bra.

Eftersom bägge barn är högerhänta efterlyste jag vänsterhänta barn på Facebook. Intresset för pennorna var stort men valde att ge paketen åt tre barn i 5-7 års åldern. Hoppas pennorna glädjer de barnen lika mycket som våra.

Buzzador ordnar alltid någon form av tävling i samband med kampanjerna. Den här gången ska barnen få delta i en Instagram-tävling under temat Mitt finaste julkort. Har aldrig vunnit nånting men tycker möjligheten att få testa någon ny produkt redan är en vinst.