tisdag 30 juni 2015

Läslust

Borde ha lånat ännu flera böcker från biblioteket. Kom inte ihåg att läslusten alltid ökar under sommaren, speciellt under semestern.

Då vi gjorde i ordning barnens TV-rum konstaterade jag att det finns en hel del böcker man kunde läsa igen, äger bl.a nästan alla Cornwell-deckarna om Scarpetta. Kanske jag kunde plöja igenom dem som står i hyllan först för att sen skaffa böckerna som jag saknar?

Ikväll ska jag börja på min första Nora Roberts, Värdshuset. Såg nu först att det är första delen i en trilogi så bara biblioteket öppnar igen, får jag kolla om de har del två & tre. Söker mera spänning än romantik i bokvärlden men vad som helst duger, bara den fångar mig från start.

Ny färg & frisyr

Imorgon får lite lockar ryka då det blir att besöka frisersalongen. De återstående hårtofsarna ska efter flera år av naturell färg få en mera gråaktig ton. En före-bild tänker jag inte bjuda på men bara saxen gjort sitt imorgon så publicerar jag en efter-bild.

Men fram tills det fortsätter vi med strandliv & simskola ;-)

måndag 29 juni 2015

Simskola & träning

För första gången på länge smakade löpningen bra idag. Hårt gick det dessutom. Gillar veckans träningspass på LöPargas där man ska springa korta intervaller. Spelar man innebandy behärskar man det eller så kändes det. Dessutom passade jag på att göra en del av veckans utmaning då benen var färdigt uppvärmda.

Löpningen idag tog 40 minuter av min dag som också handlat om två simskolor vid olika stränder. I fyra timmar har jag suttit bänkad i min strandstol med en bok i handen eller en fyra veckor gammal fröken i famnen. Timmarna går fort då man har andra mammor att prata med & barnen ska förses med torra kläder & ätbart.

Imorgon igen. Då fortsätter jag att förbättra solbrännan. För barnen deltar mera än gärna i simskolan. Mamma, varför berättade du inte tidigare att det är så här roligt? sa sonen som inte ville till simskolan då han inte kan simma.

söndag 28 juni 2015

Sommarhörnan

När den gröna divanen flyttar ut på terrassen för att bli min sol- & läshörna, då är det sommar.

Blommorna jag köpte på fredag har barnen & jag nu satt i krukor. De pryder vackra terrass & trappa. Kan känna en smak av sommar i luften idag. Hoppas det håller i ett tag.

fredag 26 juni 2015

Lyckliga barn

I förrgår råkade mina ögon falla på en bild på en begagnad gunga som någon ville skänka bort. Hastigt skrev jag in att vi tar den & bestämde att vi avhämtar den idag. Barnen hade ingen aning om vad som var på gång.

Fixade större bil för att få plats med alla delar hem till oss. Fort plockade jag ihop gungan & barnen är så glada över de gul-röd-gröna, rostiga metalldelarna som nu står på vår gård.

Morgondagens projekt

Tror jag köpte de sista pelargonerna i butiken. Imorgon ska de ner i krukorna. Ikväll plockar vi ihop en grej jag nappade åt barnen på en av loppissidorna på Facebook.

torsdag 25 juni 2015

Första gången

Eftersom det inte finns något extra till mitt aktivitetsarmband i det här landet, knappt i Europa så var jag tvungen att pröva på eBay för första gången. I Asien tillverkas allt möjligt skoj till Fitbit, allt från granna armband till glittrande smycken. Vem vill ha ett svart plastarmband på handleden när det finns armband i guld eller varför inte fästa den i ett blänkande halsband?

Nå, nu valde jag den här gången tio plastarmband i regnbågens alla färger, för att säkert matcha dagens tröja. Är alltid lika rädd att någon ska suga kontot tomt eller att prylarna aldrig dyker upp, så ifall det här går vägen, blir det kanske nå glittrigt nästa gång. Väntan kan dock bli lång, i bekräftelsen stod det nämligen att försändelsen kommer att nå Finland mellan 8 juli & 3 augusti.

onsdag 24 juni 2015

På slutrakan

Bara TVn som saknas.

Sysselsättning

Nu har jag nog startat för många projekt. Ingen kan påstå att jag går sysslolös i alla fall. Fortsätter jobba på nya spel- & TV-rummet, bekämpa strykberget & sortera tvätt. Fast å andra sidan kunde jag utnyttja Aaron till det sistnämnda.

lördag 20 juni 2015

Njuter

Har klättrat upp till Kälö-fyr var 4G fungerar. Nere vid huset råder nämligen radioskugga.

Efter gårdagens sommarvärme & sol är himlen mera mulen idag. Ingen nämnvärt regn ännu men ibland försöker molnen klämma ut någon droppe. Mot fastlandet ser det däremot mera regnsjukt ut.

Otroligt vackert här ute nu. Vindstilla. Men vi är inte ensamma. På Kälö traskar i år igen kossor: nio kor, åtta kalvar (en drunknade) & tjuren Dimitri.

Näten vi la ut igår kväll fångade stora mängder strömming så bara vi hittat ner tillbaka ska det rökas böckling & stekas gräddmarinerad operaströmming.

Mellan utflykter & kockas så får man bara njuta. Här finns inga måsten.

torsdag 18 juni 2015

Premiär

Besökte Gamla Malmens torg idag för att för första gången någonsin delta i REKO-dagen. REKO står för rejäl konsumtion dvs att producenten kan sälja sina produkter direkt till konsumenten utan mellanhänder.

Gick med i Pargas REKO-grupp på Facebook för någon vecka sedan & hade tills idag bokat ägg, mjöl & havregryn åt mig. Beställningen lägger man alltså in på förhand & det enda du behöver med dig till torget är kontanter & en korg till dina produkter.

Torget var fullt med människor men snabbt hittade jag mitt stånd & fick mina varor som försäljaren packat färdigt med mitt namn på.

Tummen upp för REKO!

onsdag 17 juni 2015

Smak av sol & värme

Betydligt bättre dag idag.

Barnen har varit någorlunda snälla. Frågade dem om vi har haft det trevligare då de inte bråkat & jag har sluppit ropa mig hes. Absolut, sa Freja. Hon tillade i samma mening att hon i morse hade bestämt sig för att vara extra snäll för att undvika gräl. Lyckats rätt bra där.

Å vädret! Mulet hade man lovat tills idag men i Strandby skiner solen från nästan klarblå himmel. Fint när meteorologerna spår fel & man, om ens för en stund, får njuta av en gnutta sommarvärme.

tisdag 16 juni 2015

Bitter

Tur att jag tvingade mig iväg till Sports Gym på Body & Core. Annars hade det här inlägget varit det mest deprimerande genom tiderna. I morse var jag förbannad över det mesta. Eventuellt ligger det rubbade hormonnivåer bakom men min frustration över ekonomi & pengar nådde höga höjder.

Det känns som om jag sliter & kämpar för min lön. På lönedag försvinner de där fjuttiga slantarna med några klick, nästan lika snabbt som de anländer till kontot. Statens idiotiska idéer till sparkampanj gör en mera ursinnig, då det löjliga stöd man får för att jobba deltid eventuellt plockas ifrån en.

Barnen. Ungarna. Låter det kapitlet vara oskrivet. Arg är jag på dem också. Dagligen. Tappar snart rösten. Nu sover de & vågar påstå att det var en bättre dag idag.

Åååååh! Aaaargh!
Så där. Nu känns det lite bättre.

Men igår unnade jag mig faktiskt lite nya plagg. Har ju inte köpt nånting åt mig själv i klädväg på flera år. Dessutom har jag envist hållit fast i min telefon, en Lumia som tjänat mig i tre år. Den trötta Nokia-luren får nu gå i pension med dåligt batteri & sprucken ruta för att ge plats för en Sony. Klapp på axeln, den är jag värd!

Vädret skulle jag kunna skriva en roman om men tänker låta bli att klaga över det. Är glad över att få vara ledig, nöjd över att solen skiner trots kall vind & över all grönska, alla blommor som får en på gott humör. Så tänker njuta här & nu för snabbt har vi höst igen.

Åland levererade igen

Känns aldrig fel att besöka Åland.

Den här gången bjöd Mariehamn på:

❤ strålande väder

❤ en promenad på stan

❤ fika på Bagarstugan

❤ grillat

❤ frezita

❤ goda vänner

❤ många skratt 

Men det jag mest kommer att minnas är hur Carl Philip rörde oss till tårar. Snyft.

fredag 12 juni 2015

Mot Åland

Sparkar igång semestern med en tripp till fredens öar för att hälsa på barndomsvänner tillsammans med flera barndomsvänner som nuförtiden häckar i Nyland. Programmet för helgen är öppet. Blir eventuellt en promenad på stan, kanske grillat, en glimt av morgondagens kungliga bröllop & med sannolik alkohol i någon form. Framförallt blir det umgänge av bästa kvalitet med mycket skratt, ibland tårar, som ger en det där extra för att igen orka med vardagen. Det behöver en arbetande tvåbarnsmamma & -pappa ibland.

P.S. Fick nyss höra att TrrTrrTrr ska spela här på Grace ikväll så innan jag går iland i Långnäs, hinner jag skråla till några låtar. Perfekt!

torsdag 11 juni 2015

Tunna väggar

Nog är det ju väldigt mysigt att sova i tält. Genom de tunna väggarna hörs alla ljud: skällande rådjur, flagglinan som slår mot flaggstången, prasslet från tältväggarna, fartygen ute på Erstan, fågelsång & grodor som kväker.

Bredvid mig ligger två sovande små, som var så uppspelta tidigare ikväll att jag aldrig trodde de skulle somna. Trevligt sätt att börja sommarledigheten på.

onsdag 10 juni 2015

Motivation

Hittade LöPargas som har gett mig en puff i rätt riktning. Den långa träningspausen fick mig verkligen ur spår men nu har jag hittat rätt igen. Gillar sommarprogrammet på Sports Gym & tack vare bloggen så snörde jag löparskorna i förra veckan.

Ikväll smakade träningen bra. Mera sånt.

Nytt hus

Har ni köpt nytt hus?
Det undrade en bekant, när hon såg vårt nya tält.
Inte har hon hon långt ifrån rätt, för vi fick en del kvadrater till :)

Bara jag fått tag i ett stormkök, så åker vi iväg på camping. Längtar efter en Trangia, som enligt alla tänkbara tester är en av de bästa & kommer med kastruller, stekpannor & kaffekanna i ett. Men innan vi åker måste vi öva att sova i tält, speciellt Aaron. Därför reste vi tältet.

Imorgon kväll väljer vi sovsäcken istället för den varma, sköna sängen inomhus. För att det är spännande, roligt & så avkopplande på samma gång.

tisdag 9 juni 2015

Ett färre

Under brandkårskongressen i maj lyckades jag nästan skrapa loss ett födelsemärke på vänster axel. Hur det gick till vet/minns jag inte & jo, alkohol hade säkert med saken att göra. Bokade tid för borttagning av nippan & idag stegade jag in på företagshälsovården för att bli av med den. Tur nog så gick den att bränna bort så jag slipper hålla träningspaus den här veckan. På huden syns ett minimalt brännmärke & den svampliknande fläcken är ett minne blott. Tyvärr är jag täckt av tusentals födelsemärken så ingen annan lär märka att den är borta men för mig betyder det mindre bekymmer. Diskuterade också mitt växande födelsemärke på kinden, som mera & mera börjat besvära. Förutom gräsmattan som växer kraftigt på det bruna området så har det dessutom börjat utvecklas nya öar intill den ursprungliga. Den dag det finns lite extra fyrk, så blir det nog att sätta laserstrålen på den.

onsdag 3 juni 2015

Träningsvärk

Märks att man inte tränat på några månader. Då räknar jag inte slanghantering & taxipromenader med dottern till träning utan mera som vardaglig motion. När jag hade bestämt mig för att ta upp tränandet igen så gjorde jag ju inte det i lugn takt utan med det värsta step & box passet man kunde tänka sig. Har inte sen dess haft en vilodag, där mina ömma muskler kunde få återhämta sig lite eller nja, helst mycket utan jag har satsat på att fortsätta röra på mina trötta ben, trots att jag just & just kommer upp ur sängen.

Men jag tycker om att ha träningsvärk. Det är skillnad på värk & värk. Det som plågar mig nu är stela muskler & de behöver mjukas upp med rörelse. Skulle det handla om skador måste man såklart varva ner men så länge kroppen mår bra, är det bara att ta. Kan inte förstå hur jag stod i månader utan träningspassen på gymmet men ibland har man bara för mycket program i kalendern. Imorgon avslutar jag träningsveckan med en timme Kettlebell. I helgen kommer jag nämligen att vaka & under de dygnen cirkulerar allt kring arbete & sömn. Fast jag hoppas att det skulle finnas ork för en promenad.