lördag 9 januari 2016

På skridskor

Trots att jag egentligen inte är någon vintermänniska så nog finns det ju många bra sidor med kyla & snö. Som t.ex. att skrinna.

För att man ska kunna skrinna behövs väldigt bra skridskor, annars får man ont i fötterna. Mina gamla skridskor gjorde skrinningen till en mardröm. Fick för två vintrar sedan pröva ett par Reebok-skridskor med pumpfunktion & efter det förstod jag varför man ska satsa på en lite bättre skridsko. Bekväma skor kostar oxå mera pengar & jag var inte beredd på att betala mig sjuk på ett par, speciellt då man inte vet hur vintrarna ser ut i vårt land. Ifjol blev det ju aldrig kallt.

Det blev en hel massa googlas & spanas på nätet. Nya Reebok-skridskor låg på över 100 €, så det var uteslutet. Fick ögonen på flera par via olika försäljningssidor men ingen i min storlek. Men plötsligt en dag när jag öppnade Facebook fanns de där, ett par begagnade 41:or för fjuttiga tjugolappen. I Pargas dessutom. Snacka om tur.


Idag gjorde jag premiär i mina Reeboks, de var så sköna & bekväma. Med den gröna bollen kan man pumpa upp små kuddar runt hälen, som gör skon extra stabil. Älskar dem! Vi skrinnade över en timme & hade kunnat glida omkring hur länge som helst. Kom ihåg alla otaliga ggr vi spelade rinkbandy med pappa i Björkhagen. Kväll efter kväll slet vi på betten.

Både Markus & Aaron var med på isen vid Sunnanbergs skola. Aaron provkörde ett par skridskor, som fick tummen upp. Även de fyndade på nätet. Tänkte inte få hem honom heller.


torsdag 7 januari 2016

Tillbakablick

Vi är en vecka in på det nya året redan & inte ett blogginlägg har jag producerat - förrän nu. Ute råder kyla från ryska Sibirien, så soffhäng på ledig dag känns helt rätt. Skolstart idag vilket betyder att jag fått vara helt för mig själv. Innan jag fick bänka mig i soffan så krävdes en liten fysisk ansträngning med klädstafett då jag gick med barnen till taxin. Tre lager plagg, skinnmössa och skydd för ansiktet gjorde promenaden i -25 grader riktigt behaglig.


Flera bloggare har redan på fjolårssidan publicerat nyårslistor & tänker nu göra detsamma. Här följer lite tankar om året som gått:


1. Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Här funderade jag länge & kom inte på nånting. Eventuellt provsmakat nånting.


2. Genomdrev du någon stor förändring?
Lade in ansökan till annan arbetsenhet och fick tjänsten. Efter nästan 14 år på samma arbetsplats tyckte jag det var dags för miljöombyte. Har inte ångrat det en gång.

3. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Utan att tveka så är det nog vår vecka i Spanien.

4. Bästa köpet?
Fynd på loppis eller second hand är bra köp. Som vinterstövlarna av märket Rieker jag hittade på en försäljningsida på facebook, nästan oanvända. Eller kläderna jag köpt av bekanta. För att inte nämna LasseMaja-böckerna.Varför handla nytt?


5. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Blir glad över så mycket men barnen överraskade mig en eftermiddag med att ha städat. Trots att det fanns en baktanke bakom gärningen så gjorde det mig glad.

6. Saknade du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
Mera tumistid med Markus.

7. Vad önskar du att du gjort mer?
Se nr 6. Mera umgänge med släkt, vänner & bekanta.

8. Vad önskar du att du gjort mindre?
Grälat på barnen.

9. Vilka länder besökte du?
Spanien. Blev det Sverige oxå eller var det året innan?


10. Favoritprogram på TV?
Bron, absolut Bron.  

11. Bästa boken du läste i år?
Det blev mest smöriga romaner av Nora Roberts ifjol & det är väl inget fel på dem.

12. Vad var din största framgång på jobbet/skolan 2015?
Precis vad vårdarbetet handlar om men fick i höstas 15 år fullt vilket betyder 38 semesterdagar.


13. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare. Otroligt nog kom bytet till treskiftsarbete att ge mig mera ork & tid med barnen.

14. Vad spenderade du mest pengar på?
På resan & på en ny TV.
15. Vilken är din största insikt under 2015?
Hur mycket bytet av arbetsplats kan påverka en själv, familjen & vardagen. Bara på gott.