En bloggläsare önskade information om näringsinnehållet i kexen & som i alla andra kex, så innehåller även de här kexen en hel del socker. Sockermängden är störst i Hunaja-Pähkinä kexen med 25 g/100 g, strax följt av Vilja-Maito kexen med 20 g/100 g. Jogurtti-kexen innehåller 28 g socker per 100 g kex men eftersom de kexen består av två kex med yoghurtfyllning så är det helt klart det bästa valet vad gäller sockermängd, även när man tittar på kolhydrater & kalorier. Yoghurtvarianten innehåller däremot mest fett men bara marginellt mera än i de andra kexen med ca 16 g/100 g.
Igen en gång höll kexen hungern borta hela förmiddagen men måste erkänna att frukosten börjar redan vara lite tråkigt & ännu återstår 5 lådor kex. Egentligen är jag lite mera av saltmänniska, speciellt på morgnarna, så tror jag snart återgår till mina skorpor. Ingenting slår skorpor med färskost. I dem är i alla fall sockermängden på rätt nivå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar