söndag 4 augusti 2013

Säl

Snart ska det avnjutas sälstek. Sent igår kväll tillredde Markus 1.2 kg sälkött efter att det legat i mjölk i ett dygn (för att dämpa den värsta viltsmaken). Köttet stektes först på svag värme, kryddades sedan med mycket peppar & salt varefter det åkte in i ugnen med röd vin & lök för en dryg timme. Smakade av en bit kött igår redan & håller med om sälkött blir bra som stek. Många undrar säkert vad säl smakar & jag brukar svara att det smakar säl. Tror att det smakar väldigt olika beroende på vem som äter, för ena stunden tror man kanske att det är fågel, kanske älg eller lever, eventuellt fisk, vilt i allra högsta grad så det är nog bara att ta en bit & avgöra, om man gillar det eller inte.

Sälköttet har vi fått från jägare, som årligen har lov att skjuta säl i yttre skärgården.

Inga kommentarer: