fredag 2 september 2011

Universitetssjukhuset brandhärjat

I morse då jag på radion hörde om brand på ÅUCS (Åbo Universitets Central Sjukhus), A-sjukhuset så lät läget rätt så lugnt men när jag kom hem & läste/hörde senaste nytt från brandplatsen så förstod jag hur illa det ligger till.



180 patienter evakuerades. Bland dem fanns mycket sjuka patienter. Tack vare remont på två avdelningar på U-sjukhuset, hittades plats för samtliga. Blev genast orolig över intensiven men hörde nyss att de patienterna är kvar där. Tillsvidare inga rapporterade allvarliga personskador.

Vi står nu bl.a. utan första hjälp. Tillfälligt fungerar stadssjukhusets jourmottagning som sådan. Allvarligare fall tas emot på barnpoliklinikerna. Det kommer att dröja veckor ev månader innan den drabbade delen av sjukhuset kan tas emot. I måndag kommer jag redan att få ta del av detta, då arbetet kallar. Det har säkert idag redan orsakat kaos på hälsostationen. Vi skickar ju dagligen flera jourfall till ÅUCS.

Här kan man följa med hur det framskrider.

Skrämmande vad en liten gnista kan förorsaka.

1 kommentar:

Nea sa...

Jepp, verkligen skrämmande! Tänk att ha en när och kär på teho där och höra om branden. Men samtidigt så verkade de ju personalen sköta situationen bra, ingen av patienterna fick skador och de lyckades flytta dem från huset. Det är nog lite mardrömsscenario det där!