tisdag 27 december 2011

Strömlösa

Efter den oroliga natten var vi rätt så förvånade, då vi igår morse ännu hade elektricitet men sjutiden förlorade vi kontakten med elnätet. Förutom stormvindarna så var vädret varmt & soligt. Svårt att förstå att julhelgen snart passerat & att vi går mot ett nytt år.

Strömavbrott för oss betyder inte bara det att vi lever i mörker utan oxå att vi inte kan använda vattnet. Kan & kan men fort tar vattnet slut då inte pumpen fungerar. Dessutom vill vi inte förstöra trycket i tryckbehållaren som förser oss med rätta vattenstrålen. Inget vatten betyder oxå inga toalettbesök...

Hotet om att strömmen inte kommer tillbaka på flera dagar fick mig att förse oss med en extra gasflaska, mera batterier & extra vatten.

Ett besök hos pappa & Kati räddade i alla fall oss & försåg oss med mat. Innan vi åkte dit lastade vi ut all mat från kylskåpet på terassen. Stannade på malmen en lång stund. Barnen var nöjda då de såg leka & ännu lyckligare över att få titta lite på TV.

Men vi hann inte mycket mera än stiga in genom dörren niotiden igår kväll då vi plötsligt fick ström igen. Blev liten besviken först då jag just hade tänt alla tänkbara ljus i huset & det rådde en härlig stämning. Ljusen förblev dock tända. I kylskåpet rådde en temperatur på +14 grader så vi var glada över att vi flyttat ut allting. Frysen hade däremot någon minusgrad ännu så det som vi med viss risk lämnade kvar, vågar vi nog låta ligga där i väntan på att ätas upp.

Vi hade nog klarat oss några dagar utan el men hade det varit några grader kallare på utsidan, hade nog vi haft rätt så friskt på insidan. Men det är några prylar jag tänker skaffa oss. Drömmer om en generator men det är nånting vi ska fundera över i ett senare skede. På listan finns pannlampor (tack syrran för att vi fick låna en av er), extra gasflaska samt en gaskokplatta, så att man kan koka vatten & fixa något ätbart. Högst på min önskelista ligger nu ett utedass, så att man slipper bekymra sig om WC-bestyr vid avbrott i fortsättningen. Ingen skillnad hur det ser, bara det fungerar!

Inga kommentarer: