lördag 27 oktober 2012

Blixten

Försändelsen med gerbiler kom aldrig till Finland på fredag så det blev ingen gerbil igår. Men tyckte absolut att Sixten skulle vara i behov av en room mate så jag ringde Faunatar i Skanssi. Precis som jag anade så hade de precis lika dåligt med smådjur som Puutorin akvaario men kvinnan i luren sa att vi har en gerbil, en svart & en hane! Precis det vi söker efter, sa jag. Slängde oss i bilen & hämtade hem honom. Blixten.


Blixten är född redan i juli så vi har tagit en liten risk med att föra ihop två i olika åldrar. I skrivandets stund är läget lugnt, de bor i samma terrarium med nätvägg emellan. Hittade lite information på nätet om att introducera gerbiler & vi följer det schemat. Blixten verkar ha blivit väl omhändertagen på Faunatar. Är lugn, snäll & har inget emot att bli klappad.


De har fått nosa på varann även på väldigt nära håll men vi kommer att hålla dem isär i 2-3 dagar. Sen får vi hoppas på det bästa dvs att de inte börjar strida så pälsen yr. Idag ökade vi också på gerbiltillbehören med ett sandbadkar samt lite proteintillskott.

Tar gärna emot toa- & hushållsrullar för inte ens vår familj använder så mycket papper för att kunna förse gerbilerna med hela, fina rullar. Otroligt hur snabbt en gerbil flisar ner en rulle. Går åt en rulle dagligen & från och med idag då två!

Inga kommentarer: