måndag 22 oktober 2012

Sixten

På lördag bestämde jag att vi ska skaffa oss något husdjur till. Googlade runt på mus, råtta, marsvin & hamster men när vi kom till Puutorin akvaario (som finns i Oriketo nuförtiden) så blev det fort ganska självklart att vi skulle ha gerbiler. Till skillnad från de andra gnagarna så är gerbilen aktiv även dagtid & biter sällan vilket passar oss mycket bättre. Vi velade länge mellan de två gerbiler de hade inne (det lär för tillfället vara stor brist på djur överlag) & bestämde oss sedan för Sixten eftersom pojkar går mycket bättre ihop än flickor. Sixten kommer att få en rumskompis i nästa vecka förutsagt att försändelsen når Finland. Mera om honom när han flyttar in.


Sixten bor i terrarium med väggar & golv av glas samt nättak. Hittills har våra råttfångare förstått att det inte är någon idé att jaga honom men man vet ju aldrig vad de får för sig när vi inte är hemma. Vi har nu antingen kastat ut katterna eller försett terrariets tak med något tyngre föremål för att hålla det på plats. Har sett Sixten äta & dricka en gång, enligt informationskällor på nätet behöver de inte så mycket mat eller dryck. Hans favorithobby är vara väldigt nyfiken & att gräva, gräva & åter gräva. Sixten kommer gärna fram & hälsar men är minst lika snabb på att springa undan.

Brukar sällan vilja skriva ut vad saker & ting kostar men eftersom det inte blev någon svinaktig summa så tänker jag den här gången göra ett undantag. För terrariet, 1 kg hö, en påse spån, matskål, vattenflaska & gerbil betalade jag 84 €. Då valde jag det dyrare träspånet som kostade 5 € mera. Om man drar bort en gerbil á 20 € så betyder ju det att tillbehören kostade 64 € vilket inte är mycket. Japp, det var lite prisinfo ifall någon funderar skaffa en liten gnagare eller två.

Inga kommentarer: