onsdag 28 november 2012

Allt möjligt

Har gjort en hel massa idag.
Dagen började oxå tidigt men det gjorde inget för lade oss himla tidigt igår.

Började dagen med fika på Axo med Cessi som gjort en stickare hit från Åland. Raggade sen tillsammans med barnen i blåa faran mot Åbo i snövädret för att först luncha på McDonalds. Bägge barn hade fått Happy Meals till födelsedagen & tyckte vi skulle ta & äta upp dem.

Eftersom vi låg innan i tidtabellen tog vi en tur till Faunatar i Skanssi för att köpa gerbilmat. Diskuterade tillika gerbilungarna & det visade sig att de gärna köper dem av oss. Skönt att veta att det finns någon som tar hand om dem ifall jag inte hittar nytt hem åt dem.

Efter det styrde jag bilen tillbaka mot stan & biografen för att överraska barnen med att gå & titta på nya Tingeling-filmen. Freja blev så klart eld & lågor. Att vi dessutom hade hela biosalongen för oss själva var ju inte heller så tokigt! Gav dock feedback åt dem att de kanske kunde försöka ha föreställningar på helgen istället.

Julkänslan bara ökar nu när det snöar. Ser ut som om den kommer för att stanna, åtminstone en tid. I helgen ska jag lägga fram det sista julpyntet & sparka i gång julfirandet med Pargas Frivilliga Brandkårs julfest. Nästa vecka är också späckad av festligheter men inte med jultema utan på onsdag fyller Freja fem år. På självständighetsdagen blir det släktkalas & på söndagen ställer vi till med barnkalas.

Gerbilsmåttingarna verkar må bra. Där är någon bland med som jag tycker är lite mindre än de andra men hoppas förstås att den oxå växer & blir stor. Trots att de fortfarande varken ser eller hör, så kryper de omkring i terrariet. I helgen, då de är en vecka gamla, så kommer de att öppna öronen. Räkorna är heller inte rosa mera utan huden har mörknat & man kan lite gissa sig till vilken färg de kommer att ha.

Inga kommentarer: