onsdag 27 mars 2013

En bra vecka bakom

Förra veckan sparkade vi i gång vår "bantningsgrupp" med träff på onsdag eftermiddag. Det är alltså frågan om nätkurs som heter Verkkopuntari var man via nätet med hjälp av OmaNapa får information om hälsosam livstil & mat, där man tillsammans med de andra gruppmedlemmarna stöder varandra mot ett hälsosammare liv & viktnedgång. Vi har också en hälsovårdare som stödperson, som vi kan skriva med när som helst.

Det är alltså inte fråga om en diet där man inte får äta det ena & det andra utan handlar kanske mera om hur du ska hitta en balans i vad du stoppar i dig, hur mycket du motionerar & på det sättet hitta din livsstil. Vi håller alltså inte på & svälter oss själva utan man får äta vad man vill men förstås inte hur mycket man vill.

Så mycket mera motion får inte jag in i vardagen utan har under veckan som gått ätit som tidigare men i mycket mindre proportioner. Har försökt satsa mera på frukosten som under de senaste 20 åren blivit bortglömd, äter nuförtiden t.o.m. gröt (om än med kanel & socker men de som känner mig så förstår). Lunchen har hela veckan bestått av sallad + fisk/höna & har istället satsat på varm mat till middag. De fettfria produkterna kommer jag aldrig att återvända till, de får bli på butikshyllan.


Trots kryssningen i förra veckan med frukost- & lunchbuffé så pekar vågen neråt. Idag väger jag 1.2 kg mindre än förra veckan. Nu gäller det att bita ihop & fortsätta i samma stil. Jag vet att det inte kommer att visa lika fina resultat i nästa vecka då påsken är på kommande. Dessutom väntar följande kryssning på lördag som oxå involverar alkohol, så i nästa vecka blir det nog att springa häcken av sig trots isiga vägar.


That´s Why I Smile!

Inga kommentarer: