fredag 19 juli 2013

Efter regn kommer sol

Höll på att få frukosten i vrångstrupen i morse när jag skulle boka hotell för bröllopet vi ska på nästa helg. Parhundra euro natten för ett rum begär de flesta, när man är sent ute med bokningen. Det är pengar vi inte har & speciellt inte efter att min skrothög inte gick igenom besiktningen idag. För bilreparationer kostar pengar & oftast mycket. Hade redan planerat ta bilen & komma hem till natten, dvs köra 2.5 h mitt i natten efter att ha varit nykter på en tillställning utan att vara gravid. Inte min stil direkt. Surfade nätet runt efter övernattningsmöjligheter närmare festplatsen men utan resultat. Markus började prata om tält men såg bilden framför mig hur vi kryper in i tälta iklädda kostym, klänning & högklackat. Där gick gränsen, så fattiga är vi inte. Väl hemma efter att ha varit på vift hela dagen satte jag mig ner för att surfa lite efter billigare alternativ. Såg att Lotta mailat mig & linkat ett litet hotell i centrala Helsingfors. Klick, klick men inga dubbelrum lediga, enkelrum nog. Då bestämde jag mig för att ringa upp & fråga om Markus & jag kunde få ett sådant. En vänlig fröken svarade i andra ändan. Hon berättade att det fanns ett fåtal rum lediga & ett rum med lite bredare säng. Priset då? Inte ens hälften av vad de andra begärde & vi har nu både rum för oss & bilen. Härligt att det löser sig trots att det känns så hopplöst.
Gjorde annars en loppisrunda på det prydligaste loppiset jag nånsin besökt, nämligen barnloppiset Seesam i StKarins. Hittade fina Ecco vinterskor åt Aaron för en struntsumma, några fina blusar för fjuttiga euron samt byxor åt Freja. Hittade inte det jag sökte, så om någon har tossor åt Aaron i storlek 27 för lek på dagis, gärna goretex så prövar vi gärna.

3 kommentarer:

Malin sa...

Undrar om de är samma hotell vi bodde i för 6år sedan då vi var på bröllop i Helsingfors. De som vi hade så kostade typ 90€ för ett dygn mitt i men ändå lite på sidan om Helsingfors

Anonym sa...

Hei.

Hördu du får så gärna komma o se om du sku hitta någo kläder till Aron. Undrar bara om han är så mycket mindre än Oskar. Har även goretex skor från förra året som är nummer 27 o kommer inte att användas av Lina för de är riktigt pojkiga. Hör av dig via fb om du vill komma o söka bort sånt som vi int har användning för.

Fredrika/Freddis

PÅ STRANDBYUDD sa...

Malin: Hotellet vi ska bo på ligger mitt i centrala Helsingfors, hotell Anna på Annankatu. Bröllopet är i Sibbo och vi kommer att åka buss dit.