lördag 5 oktober 2013

Ännu angående min kondition

Fysioterapeuten kunde inte svara på min fråga om det är bättre att jag går långsammare med lägre puls eller om det lönar sig för mig att traska ännu fortare & med högre puls. Gjorde en cykelrunda idag, enligt mig i rätt så lugn takt & trots det hade jag pulsen hög, flera ggr över 160. Från & med nu tänker jag börja träna gångteknik. Har ingen aning om hur jag ska göra men nätet har säkert nånting att erbjuda. Tänker mäta ut en sträcka på 2 km & öva att gå den så snabbt som möjligt. Genom att gå rätt hoppas jag på att få hastigheten upp utan att rubba på pulsnivån. Om någon läsare har tips om nätsidor angående gångteknik, så tar jag gärna emot.

1 kommentar:

DA sa...

Äh, hela min rätt så långa kommentar försvann. :(
Satsa på både längre pass med lägre ansträngning (pulsmätare eller ej) och kortare intervallpass (passar ju bra när man har lite tid!). Alltså för att kroppen inte ska "vänja" sig för mycket och istället fortsätta utvecklas så behövs ju variation. Om man tar men lite intervaller nu och då (inte för ofta heller) så ska man också variera dem (längre med inte så hög ansträngning, och kortare med lite högre ansträngning).
Cykling låter ju som jättebra variation! Hoppas vi kan cykla länge ännu. :)
Ja, sen sku jag säga att ett bra sätt att testa sig själv är precis det att ha en viss länk (som tar typ 30 min), som man avverkar med samma pulsnivå och kollar tiden. Man borde ju bli snabbare när kondisen stiger. Fundera nu inte för mycket på tekniken tycker jag..
Verkar det vettigt?