tisdag 22 oktober 2013

Swea

För två dagar sedan hämtade vi hem vår nya familjemedlem, en katt som fick namnet Swea. Har drömt om Swea länge redan. Meningen var redan för 8 år sedan att skaffa en Swea men eftersom det i grannlokalen på Peppargränd bodde en Svea, fick vi ta till Agnes istället.
Kissen har anpassat sig väldigt bra. Hon hittade fort matskålen & toaletten. Men en liten kisse behöver mycket närhet & ömhet. Swea har sovit de två nätterna i nya hemmet tätt intill mig. Hon är helst där som vi håller till & svansar gärna en i fötterna.
Wagner & Agnes har däremot tagit det här hårt. De har hållit sig på utsidan ända sedan de snappade upp doften av Swea men har tvingat in sig själva för mat. Stort plus till Wagner idag som vågade sig ända fram för att nosa lite. Han ryggade dock fort tillbaka & gav henne lite fräs & morr som svar. Men de åt lite kattgodis sida vid sida utan problem, så vi hoppas att det inte dröjer så länge mera innan de kan bo ihop. Agnes däremot har attitydproblem, undrar hur det riktigt ska gå mellan dem.
Swea kommer att få tillbringa vintern inomhus i väntan på våren & trevligare väder samt ev sterilisering. Ser ingen orsak att skicka ut henne i det dystra höstvädret eller kalla vintern utan hon får gott vänta med uteliv lite.

Inga kommentarer: