lördag 10 januari 2015

Blodbad

Sovmorgon, handbollsträningar med barnen, några timmar herrinnebandy som tidsfördriv mellan träningar & butiksbesök med Aaron för helgens uppköp medan Freja studsade boll. Rätt så trevlig lördag med andra ord, eller hur?

Men med barn kan vad som helst hända. I bilen på vägen hem smäller Aaron till Freja i ansiktet pga en dispyt i en lek angående bilmärken. Aaron konstaterar att det gör ont i hans hand varefter Freja i följande sekund ropar att hon blöder, att det rinner & rinner mycket. Den sniglande bilen framför oss får vara glad att plåten fortfarande är hel då jag susade förbi den för att hitta en vettig plats att stanna på.

Blodet forsade från hennes näsa så det gällde att få ut henne fort. Visste att det rika blodflödet berodde på att hon precis lämnat handbollsplanen & att hon, även som jag, var skärrad. Dessutom grät hon floder. Där satt vi, på busshållplatsen vid Sunnanberg skola, med en tygkass som blodstoppare & väntade på att läget skulle lugna sig.

Till slut kunde vi sätta oss tillbaka i bilen. Vid det här laget har jag redan ringt Markus & bett honom om hjälp, främst om hushållspapper men oxå hunnit kontakta honom på nytt, för att be honom vända om. På de några minuterna har vi åstadkommit ett blodbad, en slakt med röda fläckar everywhere.

Kläderna snurrar som bäst på i maskinen, både Frejas & mina. Tygkassen & svetthanddukarna, som hade otroligt bra sugförmåga, är redan rena. Tur att Buzzador försett mig med Vanish. Nu fungerade Powergelen bra, antagligen då fläckarna var så färska. I bilen väntar dock ännu en blodig bilstol & blodiga säten. Bilen kommer Markus att ta hand om.

Lugnet har däremot lagt sig igen. Barnen tittar på Wild Kids via SVT Play. Inget tjat om spel än så länge. Straffet för en lyckad rak höger med näsblod som följd blev spelförbud på dator, PS3 & mobiltelefon.

Inga kommentarer: