tisdag 4 augusti 2015

Borde ha stannat hemma

Vi tänkte köra över en svart katt igår. Den helsvarta missen klarade sig tack vare egna snabba ben & mina reflexer. Trots många spott över axeln så tror jag att katten har del i dagens händelser.

Hade planerat tillbringa timmar på stranden idag då solen äntligen fick skina från klarblå himmel. Tror barnen hann vara i än 45 minuter när Freja olycklig begärde efter plåster. Hon sade att foten landat på en sten på botten, en kantig & vass sak som vi senare plockade bort.

Såret gav mig huvudbry då jag inte riktigt kunde avgöra om det behövde stygn eller inte. Valde det senare alternativet & traskade upp till bilen efter förstahjälp-väskan. Fick till ett rätt så fint paket trots föråldrade förband. Såret fick sig senare en rejäl omgång med duschen & torra förband för natten.

På hemvägen bad jag Aaron sluta skrapa på vad jag trodde handlade om myggbett. Till min fasa ser jag att bål & lår är täckta av urtikaria, dvs utslag orsakade av någon form av allergisk reaktion. Försöker komma på vad som kunde ha orsakat klådan men allt han ätit idag, har han smakat på förut. Får se om de dyker upp igen.

Kan konstatera så här i efterhand att man kommer lätt undan vid olyckor & sjukdomsfall då man är utrustad. Trots att sårvårdsmaterialet hade många år på nacken, fungerade de fint som förstahjälp. Min lilla plåtburk, även kallat apotek, med diverse preparat med olika verksamma ämnen räddade en värkande tå & en kliande kropp. Det enda jag saknade på stranden var en sax så det ska åtgärdas.

Inga kommentarer: