lördag 1 januari 2011

Året kunde ha börjat bättre

än med magsjuka för storasyster.
Men Gott Nytt År 2011 åt er andra i alla fall :)

Dagen har passerat i spyttandets tecken för Frejas del. Annars hade väl inte varit så farligt med magsjuka men med huset fullt av gäster efter gårdagens nyårsfirande, så var det ju inte direkt välkommet. Ska bli intressant att se hur snabbt det här viruset sprider sig, 1/14 sjuka. Helt okej med lite diet för oss vuxna men hoppas sjukan skonar de minsta. Man vågar knappt äta nånting med risk för att allt kommer upp igen.

Till nästa år vet vi i alla fall att det är helt onödigt att skjuta raketer. För barnen hette det visst men när halva skaran antingen tjuter eller begär sig in, så kan man lika bra låta bli att bränna pengar på raketer. I så fall om det ska tändas på nånting, så ska man man veta att de är tysta. Aarons läpp började darra redan när raketen åkte iväg & smällen orsakade sen värsta vrålet. Onödigt penghask!

Trots lite spykalas hann vi vara ute en stund & leka i snön. Under natten hade det säkert kommit 15 cm snö. Tur att tomten hade hämtat en pulka & en liukuri (har ingen aning om vad de heter på svenska). Även mammorna & papporna blev ivriga :) Ska se om jag får in foton senare.

Gääääsp! Blev tidig väckning i morse då Freja spydde mig i nacken, så blir nog att krypa ner tidigt ikväll. Freja ska få sova med oss i natt, så att jag slipper springa långa sträckor ifall hon vill nånting. Hoppas det blåst förbi, hade senaste spykalas för tre timmar sedan. Undrar om det bara råkar sig att spyttandet upphört eller om Floridralet haft någon del i det... Ärligt, så förstår jag inte varför de här magsjukedryckerna måste smaka så apa. Annars mår man illa & så ska man försöka få ner en oljeaktig lösning med smak av vichy & hallon (enl förpackningen i alla fall).

Håller tummarna för en bra natt & att alla andra slipper bassiluskorna!

2 kommentarer:

Emmi sa...

liukuri = stjärtlapp :)

Krya på er!

PÅ STRANDBYUDD sa...

Tack Emmi, varje dag lär man sig nånting nytt :)