söndag 7 augusti 2011

Kälö


Frejas gudfar Olof tar oss alltid på en skärgårdstur varje sommar. I år bestämde vi oss för att tillbringa två dagar på deras smultronställe på Kälö. Som ni ser så är det inte frågan om någon liten sommarstuga utan ett ordentligt hus i sten. Olofs farfar bodde här ute på Kälö.




På Kälö finns också andra sommarstugor. Hit kommer man även med förbindelsebåten Finnö. Sommartid betar här en tjur med en massa kossor.
Vi träffade på dem men hade inte kameran med då...



Vädret var super fint, så Olof tog oss till en simstrand på andra sidan Kälö. Kan sen tycka att de här naturstränderna är så ljuvliga. Lång grund strand med klart & i år varmt vatten. Markus snorklade & barnen plaskade på som galningar.





Törstig blir man av värmen & allt simmande.



För er som inte visste det så tog Markus en tatuering i våras med barnen namn, en drake & en blomma.



Nöjda barn på väg hem från beachen.

Olof är full av överraskningar. Den här gången överraskade han oss i matväg med grillat sälkött! Varken Markus eller jag hade smakat säl tidigare. Smaken då? En blandning mellan fisk, lever & fågel. Gott, tyckte jag!


Vi avslutade våra dagar på Kälö med en utfärd till en liten fyr. Freja ser butter ut på bilden för att hon föll på vägen & slog knäet. Det svängde fort när hon såg blåbärskakan & kexen som Olof hade med i korgen.




Med abborrar i bagaget & med dyster min åkte vi hemåt. Om inte jag hade haft arbete, hade vi säkert stannat veckan ut trots alla fästingar. Freja var så trött att hon somnade i Olofs famn halvvägs till Kuggviken, där bilen väntade på oss...

Inga kommentarer: