torsdag 12 juli 2012

Besök på socialcentralen

Strax innan klockan 10 i morse ringde två spända & lite nervösa föräldrar på dörrklockan vid socialcentralen. Eftersom ingen barnvakt fanns att tillgå har de sina två små med sig.
Dörren öppnas & vi skakar hand med två glada socialarbetare. Socialarbetare S läser upp barnskyddsanmälan från ÅUCS för att kolla att det överensstämmer med vår historia. I redogörelsen framgår att Aaron tagit medicinen tillsammans med sin mamma men hastigt rättar socialarbetaren texten & säger att det säkert ska stå att medicinen fanns i mammas väska.
Fort konstaterar socialarbetarna att vi är en rätt normal familj & att det inga behov finns för att våra uppgifter skall finnas i deras papper. Två lättade föräldrar tackar socialarbetarna & lämnar socialcentralen.

I Pargas har man valt att kalla in alla familjer som det gjorts barnskyddsanmälan om, för att inte något fall ska gå socialcentralen förbi. Oftast kan en olycka vara ett rop på hjälp & på det här viset får socialcentralen kontakt med de familjer som kan behöva stöd för att klara vardagen.
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är ändå väldigt fint av både personalen på tyks och socialen att de tar sina jobb på allvar! Roligt är det förstås inte att bli anmäld, men jag är ändå otroligt tacksam för sakliga anmälningar! Inget barn ska behöva gå illa.

Osakliga anmälningar däremot.. Vi var själva nära att bli anmälda för att vi skaffade barn så tätt in på varandra av en person som vi inte ens känner?! Vad ligger det egentligen för logik bakom en sån tanke? Dessutom bor personen i fråga 120kg från oss..