lördag 24 november 2012

Sixten + Blixten = sant

Man litar ju på djuraffärerna när man skaffar nya husdjur men tydligen borde man den här gången själv ha läst om könsbestämning & kollat upp saken innan man tog hem det nya husdjuret. Vi hade två gerbiler ännu igår, idag är de minst 7 stycken. I hörnet av terrariet ligger en massa rosa "räkor" & piper.

I veckan lånade jag två böcker om gerbiler på bibban & kan berätta att jag hade stor nytta av dem idag. Blixten har redan fått flytta till annan bostad (tack till syrran för lån av hamsterbur) för tydligen flyger hanarna på honorna redan på förlossningsdagen. Otroligt! Inte undra på att de kan få upp till 80 ungar år. Blixten verkar nöjd över sitt nya hem men saknar säkert Sixten.

Sixten kommer att förbli Sixten trots allt & hon kommer att få stanna hos oss. Blixten Bocks öde står ännu öppet eftersom det skulle betyda ett terrarium/bur till men jag är öppen för den tanken. Markus är inte lika pigg på idén med gerbilfarm.

Nu väntar i alla fall spännande dagar för det kommer enl litteraturen jag lånat att hända en massa saker på mycket kort tid. Redan om en vecka har de päls, för att sen börja springa omkring utan att se nånting, för att till följande öppna ögonen varefter vi kommer att ha terrariet fullt med busiga gerbiler.

Barnen är ivriga & tyckte Markus idé om att ge "räkorna" till middag åt vår gecko var snedvriden. Svårast är förstås att hitta ett nytt hem åt de små krypen men tror nog allt ordnar sig men ca 2 månader framöver så kommer vi förhoppningsvis, förutsagt att allt förlöper normalt, att få beskåda nånting väldigt roligt. Om två gerbiler är skojiga att följa med så hur underhållande är det då inte med 2-3 ggr flera.

P.S. Lovar att lägga in någon bild på våra nykomlingar, så fort jag vågat störa nyblivna mamman.

Inga kommentarer: