måndag 14 januari 2013

Sjukstuga version 2

I morse däckade spysjukan följande familjemedlem dvs Freja. Är tacksam att det tog Aaron först för det är så mycket lättare att sköta äldre barn & lättare kommer det väl att bli med åren. Det var annars Aarons första magsjuka ever så tycker vi har skött det ganska bra med tanke på hur många ggr vi haft sjukan på besök.

Frejas uppkastningar verkar nu ha gått över i feber, precis likadant som för Aaron på lördag. Hon har legat parkerad på en madrass framför TVn & kollat på olika barnkanaler & filmer hela dagen varvat med magtömningar i det blåa badkaret. Hittade inte vårt spyfat så fick ta till Aarons tvättfat som är djupt & stort.

Freja konstaterade i något skede att det luktade simhall så har i alla fall fått ytorna putsade. Tredje maskinen spinner på pga att första lasset sköljde över sängen dvs täcke, dyna & bäddmadrass.

Skulle vara tacksam om det stannade här. Tycker vi har det tillräckligt jobbigt med den ihärdiga hostan som fortfarande skräller på dag som natt. Känner kanske en liten ljusning idag men nu mot eftermiddagen börjar det hacka på mera igen.

Promenaden, som Aaron & jag gjorde upp till byn idag, var dagens höjdpunkt. Solen värmde mot våra bleka kinder & trots att jag flera ggr poängterade att vårt hushåll drabbats av magsjuka så tog de emot oss med öppna armar uppe i byn. Aaron blev överlycklig över chokladstången han fick av granntanten. Frejas chokladstång får vänta tills hon mår lite bättre.

Eftersom rekommendationen vid magsjuka är att stanna hemma helst 48 timmar efter senaste uppkastning/diarré så skulle det betyda att vi borde vara hemma ännu på onsdag men vi får se hur kvällen blir. Fast jag vill ju heller inte smitta ner något annat barn med den här sjukan, noro eller what ever germ, som angripit vår familj. Svåra beslut att fatta.

Inga kommentarer: