torsdag 8 augusti 2013

God morgon Åland!

Ser ut att bli en fin dag idag, kanske den sista lite varmare sommardagen för i år? Åkte tydligen åt rätt håll igår då det enligt många statusar på Facebook brakade loss rejält på fastlandet. Mariehamn fick någon dusch & mot kvällen sprack molntäcket upp.
Resan hit gick någorlunda. Sökte redan innan start tröst från Trotsboken då barnen den senaste tiden varit väldigt jobbiga. Tungt med två barn som är mitt i "kris". Vardagen med en trotsig nästan 4-åring & en blivande 6 år gammal tonåring kan vara utmanande. Det värsta utbrottet kom när vi satt i bilen & väntade på att få köra i land men det hade jag räknat med eftersom vi inte ätit ordentligt & pga att barnen var trötta efter tidig väckning samt en massa ståhej i knattelandet. Mycket reder sig med lite mat som tur & efter middag löpte resten av dagen bra.
På kvällen besökte vi Anki & Sandra. Grillen ville inte riktigt samarbeta med oss men efter några flås fick vi korv. Underbart igen en gång att se hur barn som inte ses som kanske en gång i året funkar så bra ihop. Den här gången fick oxå Aaron vara med (90 % av de ggr det handlar om 3 barn, blir han utfryst). Gillade nya hemmet & efter lite mera "ställa i ordning" blir det perfekt.
Ännu återstår en hel dag här på kobben & planerna är många men får se vilka vi genomför. Mariebad har barnen talat om sedan jag berättade om resan hit, så dit måste vi nog åka.

Inga kommentarer: