tisdag 19 november 2013

Gipsad

Grace söndag kväll

Det var en gråblek fröken som väntade på mig vid Knattebo igår. Hon hade precis hoppat baklänges från gungan & landat på mage med armen under sig. Förstod redan då att det var illa då jag fick bära henne till bilen & när hon till följande valde att stanna i bilen istället för att komma med in i butiken. Tog en sväng via jobb efter en skena. Läkarbesöket fick vänta tills idag tills röntgen var öppen. Fanns ingen orsak att åka in till Åbo då inga benpipor stack ut, ingen felställning förekom & smärtan var hanterbar. Natten gick bra tack vare tillräcklig värkmedicin & spjälning.
Röntgenbilden i morse bekräftade mina misstankar & hade också blivit mäkta förvånad om bilden hade varit ren, dvs utan fraktur. Enkla saker som att klä på sig, lyfta saker eller ja, helt normal användning av handen hade ju inte lyckats alls efter fallet. På bilden såg t.o.m. jag skadan på radiusbenet. Barnkirurg konsulterades & vården är nu vinkelgips i 3-4 veckor. Kontrollbild ska tas om en vecka för att kontrollera att ställningen bibehållits & att läkningen kommit igång.
Hade hoppats på enkel gipsskena men förstår läkarnas tanke med att låsa handleden för att radius ska få vila & det enda sättet att göra det, är att spjäla fast armbågsleden. Vinkelgips får oftast barn. Men hellre så här & en fin arm efter vårdtiden. För att hitta nånting positivt i det som hänt så var det vänster arm som fick sig. Dessutom hade hon ju kunnat söndra annat under flygturen.
Nygipsad idag!


Inga kommentarer: