måndag 9 december 2013

Roligt återseende

Kändes helt annorlunda att starta dag 1 den här gången än senast. Sorlet ökade fort kring frukostborden då diskussionerna kring höstens händelser tog fart. Vi fortsatte precis där vi slutade för ca 2 månader sedan. Det kändes tryggt.

Första dagen bestod av en föreläsning om matvanor. Lät lite skrämmande när hon pratade om "turvallista ruokaa" & förstod frågan som en kursdeltagarna ställde: Är ost som gift?  för så mycket skällde hon på vissa födoämnen. Som svar på frågan ovan gav hon att mjölkprodukter är okej som fettfria & i flytande form. Däremot är det okej att vrida i sig 9 skivor bröd per dag. Fortsatte efter lunch med en session med psykologen, var vi skulle fundera på arbete, vardag, familj, etc samt ev mål & dess hinder för ett bättre liv. Djupa tankar här som kanske passar en vilsen själ som jag. Efteråt rastades vi längs med skogsstig tillsammans med andra ASLAK-grupper.

En av kursdeltagarna överraskade oss i morse med att bjuda oss på plättkalas så när middagen var i magen stegade vi mot grillkåtan. Elden var redan tänd, så den bitande kylan kändes inte så farligt. Plättsmet, sylt & grädde hade hon fixat redan hemma. Muurikkaplättar kom att bli ett trevligt avslut på en fin dag. Mera sånt.

Inga kommentarer: