fredag 20 december 2013

Tåg & flagghissning

Efter nästan sex timmar på tåg hittade vi fram till Kuopio. Smart drag av oss att boka familjekupe' var man fick vara i lugn & ro. Kunde även lyssna på lite musik utan att störa någon. Den lilla timmen från Pieksämäki till Kuopio efter byte av tåg kändes som ingenting.

I Kuopio möttes vi av ett lätt snötäcke & det är otroligt hur det vita får julkänslan att bubbla upp lite. Idag väller det dessutom ner en massa stora flingor.

Vi fick sova natten på Pelastusopistos kurshotell, som ligger i samma hus som brandstationen. Vilade med andra ord i trygga händer i natt med räddningspersonal en vägg bakom. Eftersom vi vaknade i bra tid hann vi med frukost på Tulikukko tillsammans med många unga blivande brandmän. Intressant hur bra disciplin det är på den här skolan men det har jag redan tidigare förstått på basen av syrrans historier.

När vi skulle återvända till hotellet var porten stängd pga nalkande flagghissning, så det var bara att ställa sig i ledet & önska rektorn god morgon. Så kan det gå när man kommer iväg lite sent men egentligen var det ganska mysigt.

Nu gäller det att fixa sig i ordning & krypa in i festkläderna.

Inga kommentarer: