tisdag 18 februari 2014

Läkarbesök

Ibland får man kanske inte de besked man väntat sig. Ibland kan ord som växt få en på fall. Markus besök hos fysiater på Åbolands sjukhus idag gav oss många frågetecken. Det här besöket skulle sluta med ett B-intyg som skulle ge Markus chans att utbilda om sig & förhoppningsvis kommer det intyget en dag på posten.

Innan fysiatern skulle ge sitt utlåtande ville han göra en ny magnetundersökning av ryggen, som bråkat lite extra den sista tiden. I magnetundersökningen hittades ett avvikande område på 2 x 10 cm i ryggmuskulaturen till vänster. Förändringen förklarar flera av Markus symptom. I utlåtande talas om lipom eller annan atrofierad & med fett ersatt muskelvävnad. Eftersom man inte med magnetundersökning kan utesluta malignitet så ska provbitar tas. Nu väntar nya undersökningar på ÅUCS.

Markus är nu sjukskriven till slutet av mars & är förbjuden allt för stor fysisk ansträngning. Han ska ta det lugnt & försöka leva så normalt som möjligt.

Känner att det är någon som vill testa oss just nu. Det värsta är ju förstås väntan på tid till ÅUCS & svar på undersökningsresultat. Markus hade sett fram emot att börja jobba igen & framför allt bidra mera ekonomiskt till vårt hushåll.

En dag i taget, sa jag.

Inga kommentarer: