tisdag 18 februari 2014

Lite priser & slutrapport

Watson testperioden går mot sitt slut & jag ska nu lämna in slutrapport. Idag fick jag svar från Watson. De funderade om vi haft några problem & efter att jag skickat samtliga mail med lite information om bråkande insticksmoduler så fick jag till svar att Partel haft bekymmer i förra veckan. Har inte ännu svarat att Partel hävdar att allt var okej men gissade att det skulle sluta så här dvs att de skyller på varandra. Huvudsaken att det fungerar nu. Som plåster på såren så får vi nu hyra ytterligare en film gratis via Watson.

Har gjort en liten prisjämförelse mellan Maxivision & Watson som är aktuellt för oss. Vi har ingen möjlighet att få nånting annat hit ut. Pga brist av 3G-nät gäller Partel som nätleverantör & då är de stora bolagen som t.ex. Sonera & Elisa uteslutet för oss.

För att Maxivision ska fungera behövs en box, som kostar 150 €. Man har möjlighet att köpa den på avbetalning, då känns inte summan så stor. Grundavgiften ligger på 6 €/månad & där ingår alla finska kanaler som man oxå får upp via antenn. Eftersom bilden är dålig hos oss med antenn så ser vi all TV via IPTV. För svenska kanalerna (SVT1, SVT2, barnkanalen, TV4, TV6) betalar vi 9.90 €/månad & ytterligare 6 €/månad för TV3. Då ligger månadsutgifterna på 21.90 €/månad.

Med Watson kan du kolla på TV för 9.90 €/månad via telefon & tablett. Vill du ha tjänsten till din TV behövs en TV-sticka som kostar 99 €. Watson har två svenska kanalpaket: Swedish & Swedish extra som kostar 4.30 resp 4.80 per månad. I Swedish ingår SVT1, SVT2, barnkanalen & TV4. Swedish extra består av TV3, TV6, Kanal10, Boomerang & Nickelodeon. Slutsumman slutar då på 19 €.

Utgifterna går med andra ord nästan hand i hand.

Det positiva med Watson är möjligheten att titta på TV på olika enheter. Man kan banda hur mycket program som helst & möjligheten att med bara några klick plocka upp program som kom t.ex i förrgår är fiffig. Finns möjlighet att hyra filmer men den tjänsten har vi inte prövat ännu, Markus tyckte dessutom att utbudet var uselt. Kundtjänsten får tummen ner, kan hända att de efter mina samtal & mail försöker rätta till det.

Maxivision har ett mycket större utbud av kanalpaket. Man har oxå möjlighet att beställa enskilda kanaler ifall hela paket inte lockar. Boxen är ingen bandande modell utan allt man vill spara sker via nätbank men kräver att man köper utrymme. Maxivision kan man tillsvidare inte använda via tablett eller telefon. Kundtjänst däremot har fungerat bra & de gånger vi har haft problem, har de fort åtgärdat problemen.

Det fina med både Maxivision & Watson är att man beställer kanalpaketen för en månad åt gången. Gillar inte Watsons system med att ge ut sina bankkortuppgifter för direktdebitering. Det kräver nämligen att man ska plocka bort uppgifterna från tjänsten för att säga upp kanalerna. På Maxivision betalar man för de paket man vill ha & de plockar automatiskt bort kanalerna när perioden gått ut.

Fortfarande vet vi inte hur vi ska göra men tror vi ska ge Watson en chans till. Testperioden får fortgå fram till sommaren & om den sker problemfritt, så håller vi oss till dem. Lätt är det ju förstås att koppla upp Maxivision ifall Watson inte fungerar.

2 kommentarer:

emilia sa...

Vi har nyss skaffat watson, men de kanaler man betalat extra för t.ex. Svenska kanaler, går inte att banda? Eller är det bara vi som är korkade. Gick det för er?

PÅ STRANDBYUDD sa...

Vi sade upp Watson i maj pga mycket strul & återgick till Maxivision som fungerar så gott som felfritt.
Vissa kanaler, som de svenska kanalerna, går inte att banda. Det beror på att de svenska bolagen inte tillåter det.