tisdag 24 juni 2014

Lite mera midsommar

Det kommer en midsommardag efter afton & vädret fortsatte hålla upp. Trots en flaska Frezita var jag långtifrån dagen efter. Tror nästan 4 veckor semester har gjort sitt, är både i knopp & kropp utvilad så en återgång till arbetet känns okej.
Temperaturen var fortfarande arktisk men i lä kunde man njuta av solens värmande strålar. Barnen hittade såpbubbleflaskorna i hyllan & sysselsatte sig med dem en stund.
Hittade Markus bakom stugan. Han har svårt att bara vara & söker sig ofta en gräsplätt att klippa. Under helger brukar vi tvinga honom att göra ingenting men inte ens ölmutor brukar fungera.
I bitande nordlig vind bestämde vi oss för att lägga ut nät. Båten är ingen höjdare att ro så nätet landade i havet med en rosett på men trots det fångade det upp en sutare, som senare röktes. Rökt sutare är smaskens men kräver stålnerver pga mängden ben.
Barnen ville så gärna sova även följande natt i kåtan så vid läggdags traskade vi ut ur den varma stugan för att andas lite kyligare luft några meter bort. Efter några Bamse-blaskor slocknade bägge små utan knorr i skenet av ljusslingan.

Inga kommentarer: