lördag 19 juli 2014

Hittad

Flera kvällar i rad har vi ropat på Swea utan resultat. I två dygn har jag funderat över vad som kan ha hänt henne, ifall räven eller mårdhunden fått sig en bättre middag eller om hon blivit ormbiten, rentav påkörd och liggande skadad nånstans. Wagner & Agnes har ju gjort längre resor men vår minsting, som inte ens fyllt året än, har alltid återvänt hem med jämna mellanrum för mat & vila.

Hade redan startat mot Skanssen i jakt på födelsedagspresent när min lur sjöng till. Obekant nummer men jag svarade. Har ni en katt på vift, sade en röst som tillhör en sommarstugeägare i byn. Min första tanke var att de hittat en slaktad eller påkörd katt i diket men han beskrev istället en välmående & jamande kisse som strukit runt deras sommarstuga i några dagar. Så vi vände om, plockade upp transportbur & mat hemifrån, letade upp sommarstugan & började locka. Efter en stund hördes ett mjau, följt av tätt jamande & ut ur buskarna kom Swea.

Nu ligger hon här & spinner, mätt i magen efter en rejäl middag. Kommer att få spendera några dagar inomhus för att kanske efter det ha koll på hemkordinaterna igen.

Inga kommentarer: