tisdag 9 december 2014

Ergonomiska pennor

Inom en månad lyckades jag få två Buzzador-projekt. Ett av dem handlade om att testa Stabilos ergonomiska pennor. Freja blev överlycklig då paketet kom & övertalade snabbt lillbrorsan till en teckningsstund.

Det speciella med Easy Ergonomics pennorna är att de är formgivna för att passa höger- & vänsterhänta personer. Paketen är märkta antingen med en gul hand + bokstaven L (=left) eller med röd hand + bokstaven R (=right). Pennorna är utvecklade i samarbete med forskare, lärare & barn i olika åldrar. Produkterna hittar man bl.a på Suomalainen kirjakauppa, Akateeminen kirjakauppa samt andra välutrustade bokhandlar i prisklassen 3.95 € - 9.95 €.

Den rosa Ergo-stiftpennan var populär. Med i paketet fanns limlappar, med vilka man kunde namnmärka pennan samt stiftvässare. Namnlappen är viktig om pennan åker med till skolan, så att den hålls i rätt penal.

Färgpennorna & blyertspennorna var utformade enligt samma modell med ett märkligt bollmönster runt hela pennan. Det urgröpta mönstret gör att man får bra grepp om pennan & skrivandet/tecknandet löper bra.

Eftersom bägge barn är högerhänta efterlyste jag vänsterhänta barn på Facebook. Intresset för pennorna var stort men valde att ge paketen åt tre barn i 5-7 års åldern. Hoppas pennorna glädjer de barnen lika mycket som våra.

Buzzador ordnar alltid någon form av tävling i samband med kampanjerna. Den här gången ska barnen få delta i en Instagram-tävling under temat Mitt finaste julkort. Har aldrig vunnit nånting men tycker möjligheten att få testa någon ny produkt redan är en vinst.

Inga kommentarer: