måndag 16 november 2015

Juldiet

Redan i Spanien blev jag förbannad över allt extra fläsk jag lyckats samla på mig igen. Kan inte förstå att jag inte kan hålla vikten stabil när jag en gång lyckats banta ner mig till någorlunda vettiga siffror. Bara att inse att godis är som en drog för mig & när jag en gång börjat, tar det aldrig slut & når fort helt sjuka mängder. Varje dag. Hade fram till i våras ganska nolltolerans gällande alkohol men även det spårade ur rejält. Fina tider med choklad, chips & sprit men nu har jag sadlat om.

Efter lite tips, googlande & forskande landade mina ögon på ett 6 veckors tränings- & matprogram som fyllde mina krav & passade min plånbok. Jo, hade gärna anlitat en PT men nu tillåter inte vår ekonomi sådana utgifter. Har ju för tusan lyckats gå ner över 10 kg på egen hand tidigare, så varför skulle det inte lyckas nu. Orsaken till att jag betalade till mig ett nytt program var maten. Hoppades på tips på ätbart & det fick jag. Grunderna kan jag & med det menar jag en så enkel sak som att äta med 3-4 timmars mellanrum.

Har nu två veckor bakom mig. Visst, kunde ha följt matprogrammet till pricka men har ibland, för att underlätta vardagen hemma, ätit samma mat som resten av familjen fast i mindre portioner. Godissaldot är otroliga noll, alkoholen landar på en snaps. Inte en gång har jag varit hungrig. Däremot har jag känt mig matt efter träning då intaget av kolhydrater varit för litet. Tanken är att få i sig rätt mängd protein, fett & kolhydrater. Ganska enkelt egentligen & det syns även på vågen.

Vet att en stor del av viktnedgången beror på att ämnesomsättningen fått sig en kick & därmed pressat ut en hel del vätska. Trots det känns det bra att efter två veckor landa på -2.6 kg. Det fina är att jag mår så mycket bättre av att äta regelbundet eller det gör väl alla. Det knepiga är att anpassa matschemat efter arbetspass & träning, speciellt då jag jobbar natt. Kämpar vidare!


Inga kommentarer: