torsdag 18 februari 2016

Skumt

Trots daglig användning av stödstrumpor då jag väntade Freja så kom jag inte undan dem - åderbråcken. Har stor släktbelastning så visste att de med stor sannolik kommer att bulla till sig. Är glad över att jag lyckades hålla ena benet korvfritt.

I nästan nio år har bråcken hängt med & använder fortfarande stödstrumpor för att inte förvärra situationen. Har under åren skaffat mig en hel massa strumpor av olika modell & färg, främst för att ingen ska se att jag har sådana på mig. Många gånger har man skrattat åt dem för det är ju bara gamla tanter som använder stödstrumpor.

Igår besökte jag vår företagsläkare i hopp om en remiss för att bli av med dem. Den senaste tiden har åderbråcken börjat besvära mera. Största problemet är korven i knävecket som blir i kläm av stödstrumpan samt klådan på vaden orsakat av ett litet nystan av ådror. Ibland eller ja, rätt så ofta värker benet. Värk är straffet jag får om jag väljer vanliga strumpor.

Men nu finns det hopp om lindring. På Åbolands sjukhus ligger en remiss & väntar på att någon snäll kirurg vill hjälpa mig. Idag finns det andra alternativ än kniven & jag hoppas att mina åderbråck kan skummas. Håller tummarna!

1 kommentar:

Terese sa...

Jag har aldrig lagt märke till att du sku använda stödstrumpor!