torsdag 18 februari 2016

Tandgnissel

Mycket har hänt den senaste veckan.

Förra veckan förlorade vi en familjemedlem då gerbilen Pepsi valde att gå vidare till andra sidan. Pepsi hade levt ett långt & bra liv. Den gråa färgen i hennes annars helsvarta päls & en ålder på över tre år talade för att tiden var inne.

I söndags insjuknade Freja i hög feber, kokade rejält då jag återvände hem från kvällspasset. Influensa tror jag inte det rör sig eftersom symptomen inte alls passar in & för att vi alla tagit vaccin. Det har varit en del tandgnissel över att man inte fått gå till skolan & vetskapen om överraskningsprogram & korvgrillning imorgon har inte gjort det bättre. Sportlovsläger väntar på måndag & tills dess ska hon nog vara i skick. I morse vaknade pojkarna med halsont & feber, så stämningen är rätt så dämpad. Återstår att se om jag skonas.

Marsvinet Fozzie har jag varit mest orolig över. Efter en långsam viktökning i slutet på förra veckan, började vågen peka neråt i rasande fart. Trots extra tillskott vägde han 750 g i morse dvs en viktnedgång på 25 %. Ringde Kaarinan Eläinlääkäriasema genast åtta i morse & fick en tid till eftermiddagen. Roligt att få betjäning på svenska. För att komma åt baktänderna krävs sövning & det medför ju alltid risker, speciellt för en medtagen gnagare men det fanns ju inga andra alternativ.

En timme senare fick vi hem en groggig Fozzie. Var otroligt lättad över att han klarat sig. Veterinären hade filat ner baktänderna men oxå hittat två tandpiggar som troligtvis orsakat en hel del smärta vid födointag. Hon rekommenderade återbesök om ett halvt år. Med oss fick vi två påsar pulver med gnagarkäk som ska ges 4-5 ggr per dygn. Fozzie har redan fått sin första dos & det var ingen enkel match att få ett nerdrogat marsvin att svälja.

Inga kommentarer: