måndag 13 augusti 2012

En massa ordnas inför vintern

Då man bor i egnahemshus så är det mycket som ska hållas reda på:


SOTNING
För en dryg vecka sedan damp ett kort ner i postlådan vår, var sotaren meddelade om ankomst. Han dök upp redan i förra veckan, så nu är pipan i prima skick för höst & vinter.

BAJSKÄRL
Avloppskärlen borde tömmas & det oxå innan snön kommer, för bilen har så svårt att komma fram till tankarna annars. Vi hade turen att få bygga sandbankar istället för slutet system, så för oss räcker det med tömning ca en gång i året. Tror jag ska ta & ringa bajsfarbrorn imorgon.

VATTENTRYCK
Har man egen brunn, så behövs också ett tryckkärl för att förse kranarna i huset med önskad mängd vatten. För en tid sedan började kärlet knacka & av tidigare erfarenhet så vet vi att det betyder att förtrycket inte är tillräckligt i plåtbyttan. Googlade lite om tryckkärl, ringde upp en kunnig man & försökte sedan själva justera trycket men förgäves. I morse kontaktade vi samma firma som fixade allt i byggskedet & på eftermiddagen körde han upp på gården. Nu spelar kärlet på som det ska & vi tror att vi inte rör det i framtiden utan låter någon fackmänniska ta hand om saken.

FILTERBYTE
Vår Ilto som sköter om luftombytet i vårt hus, borde få sitt filter bytt eller åtminstone dammsuget i något skede. Alltid trevligare med rent filter & friskare luft. Den har oxå bråkat en del då plötsligt en packning lossnade & täppte till luftinflödet i maskinen men det fixade jag faktiskt om riktigt själv efter ett samtal med en installatör.


Är det nånting annat ännu som borde fixas om?

Inga kommentarer: