fredag 8 februari 2013

Arbetsgivaren tackar

Efter en rutten start på året på vår arbetsplats vad gäller statistiken för sjukledighet så jublar nog arbetsgivaren min när Freja idag, på min lediga dag, får feber. Eller det hoppas jag i alla fall. Dessutom är helg på antågande vilket betyder att Markus kan titta till barnen då jag ska jobba både lördag & söndag. Så ja, varsågod, använder min veckovila till att ta hand om sjukt barn så att jag säkert är pigg & glad på jobb imorgon.

Jouren trappas ner i april säger beslutsfattarna. Det är både på gott & ont men jag tror att det kommer att bli riktigt bra. Efter snart 12 år på läkarmottagningen så tror jag inte att de två timmarna på kvällen eller de sex timmarna på lördag & söndag kommer att spela så stor roll. Takten kommer kanske att vara helt annan, väntetiden lite längre men för en som älskar när det är bråttom, så gör det inget. De akut sjuka kommer alltid att få vård antingen hos oss eller på centralsjukhuset.

Ändringen kommer att påverka vårt arbetsschema en hel del & igår hade vi ett möte angående våra arbetstider. Hade planerat jobba deltid till den sista september men eftersom helgarbetet minskar radikalt för vår del, så har jag nu bestämt att köra upp till heltid från april. Omöjligt att jag skulle jobba deltid & ha barnen varje dag på dagis. Pengarna räcker helt enkelt inte till.

Barnen är informerade att de kommer att få vara på Knattebo varje dag men att mamma istället kommer att vara hemma på helgerna. Visst kommer jag att jobba veckoslut också men det sker bara en gång på sex veckor. Så egentligen känns det inte så tokigt alls - mera lön, färre helger på jobb.

Det här är bara tillfälligt. När Freja börjar skolan hösten 2014 så drar jag ner på timmarna igen men då tänker jag jobba varje dag, kortare dag med någon enstaka kväll för att kunna föra & hämta henne från skolan. Om vår ekonomi bara håller ihop så tänker jag jobba så tills Aaron går ut tvåan våren 2018.

1 kommentar:

Jessica sa...

Funderade lite var en av våra aktivaste bollskojare var. Hälsa henne!