fredag 7 juni 2013

Biltak kapitel 4


Nu har stadens mätningsbyrå varit på besök. Igår på förmiddagen märkte de inte bara ut platsen för vårt biltak utan mätte också på samma gång vårt hus, som tydligen inte finns utmärkt på kartan enligt exakta mått ännu.


Här ska alltså pojkarna först mura & sen spika upp vårt biltak. Efter mätningsbyråns besök så stod jag nog en stund & skrapade mig i skallen för det kommer att fylla hela det här området. Det betyder att om vi bygger enligt ritningar så finns det inte många cm att röra sig på kring förrådet. Tror det nog blir att dra in lite på bredden. Måste förhandla med ansvariga & byggkarlarna lite.


Biltaket kommer i alla fall att bli väl skyddat mellan bergväggarna. Bägge sidor kommer att vara öppna. Kan hända att vi efteråt eventuellt lägger ribbor på ena sidan för att lite skydda bilarna mot vind & snö men vi ska se hur naturen beter sig under första vintern först.

Måste sluta vara ivrig över bygget för när det står färdigt är nästan vintern här. Ska försöka njuta av sommaren först. Men snart, äntligen, har vi ett förråd & därmed är oxå skrapande av vindrutor ett minne blott!

Inga kommentarer: